Studenți japonezi la Cluj-Napoca, despre frumusețea divină a lacului Tarnița: „La fel de frumos precum lacul Goshiki Numa din Japonia”


La doar 30 km de Cluj, la poalele munților Apuseni, lacul Tarnița te așteaptă cu marile sale comori: liniște nemărginită și priveliști de nedescris. Ascuns între păduri, lacul Tarnița te învăluie cu frumusețea sa. În ultimii ani, lacul Tarnița a devenit o atracție turistică și pentru numeroși turiști, în condițiile în care, posibilitățile de relaxare în zonă sunt numeroase.

Un astfel de lac frumos avem și noi în Japonia – Goshiki Numa, doar că aici, la Tarnița, apa este mult mai caldă și atmosfera mai plăcută. Luciul apei este de un verde superb iar pădurea și munții din zonă sunt absolut spectaculoși. Nici în Asia nu găsești un lac atât de frumos și de verde! Poate este cel mai frumos peisaj de fotografie din României!”, relatează doi studenți japonezi, prezenți doar de un an în Cluj-Napoca, pe o rețea de socializare, citați de apuseni.info

lacul.jpeg

FOTO: Lacul Goshiki-Numa din Japonia

Goshiki-Numa este un grup de cinci lacuri vulcanice situate la poalele Muntelui Bandai în centrul districtului lacurilor Bandai-kōgen, Kitashiobara, Fukushima. Goshiki-Numa s-a format atunci când vulcanul Muntele Bandai a erupt pe 15 iulie 1888, distrugând zeci de sate și ucigând aproximativ 500 de oameni, creând sute de lacuri. Erupția a conferit depozitelor minerale celor cinci lacuri colorate, oferindu-le fiecăruia o culoare delicată, variind de la verde la roșu, până la albastru cobalt. Culorile fiecărui lac fluctuează misterios de-a lungul anului odată cu vremea. De la erupție, Goshiki-Numa a devenit o destinație turistică importantă, notează sursa citată.

Tarnița poate oferi nu doar priveliști desprinse din povești, ci și senzații tari. Cei cu dor de ducă și adrenalină pot să se plimbe cu caiacul sau să facă surf pe placa electrică. O altă variantă, tot mai căutată în ultimii ani, este şi standup paddleboarding-ul. „Marea” de la munte oferă activități pentru turiștii cu orice necesități.

tarnita.jpeg

FOTO: Lacul Tarnița

Lacul Tarnița a fost realizat în 1974, prin bararea râului Someșului Cald. Barajul în arc, înalt de 97 m și lat de 237 la coronament, a fost proiectat pentru a reține 74 milioane mc de apă. Lungimea lui atinge 9.7 km, suprafața luciului de apă 220 ha, iar pe alocuri atinge adâncimea de 70 m. Anume adâncimea mare a lacului a inspirat fantezia localnicilor. Clujenii le propun turiștilor plimbări pe lac, iar la cerere iți povestesc și despre legenda monștrilor ce trăiesc în adâncurile lacului.

Foto: Apuseni.info

Comentarii Facebook