Piscine plutitoare pe un lac din Cluj! Proiectul inedit este unic în România. Zona va deveni un adevărat magnet pentru turiști
Clujenii ar putea avea parte de o experiență unică în România, pe un lac de munte din Cluj.
Primarul comunei clujene Poieni, Adrian Morariu, a vorbit despre felul în care plănuiește să revitalizeze turismul în zonă, punând un accent deosebit pe extinderea activităților de agrement pe Lacul Drăgan.
Acesta menționează că intenționează să se inspire din modelul ,,Tarnița” și să realizeze pontoane pe lac. Astfel, turiștii vor putea să practice diferite spoturi pe lac, precum paddle boarding-ul, mersul cu caiacul sau cu hidrobicicletele.
„Pe barajul Floroiu, lacul Drăgan, nu s-au făcut activități de agrement și din acest punct de vedere am pe viitor în plan, să dezvoltăm partea de turism pe barajul Floroiu, pe exemplul Tarnița, în care primăria să realizeze niște pontoane și să le închirieze celor care desfășoară diferite activități economice (...)
Totodată partea de hidrobiciclete sau alte activități ce se pot desfășura acolo, ar fi foarte bine venite pentru turiștii care vin pe zona Văii Drăganului și nu numai, în comuna Poieni”, a explicat Adrian Morariu, potrivit apuseni.info.
Acesta menționează că au existat discuții și cu privire la un proiect inedit, unic în România, realizarea unor piscine plutitoare pe lac.
,,Am avut discuții inclusiv, în ideea în care să realizăm piscine plutitoare, un proiect mai inedit, din câte știu la nivel naional nu există așa ceva, să nu vă gândiți că dacă înotați în lacul Floroiu vă scufundați și ajungeți în fundul lacului, va fi o pânză de o anumită dimensiune care vă va restricționa dacă sunt probleme în care înotați.”, a tansmis primarul, potrivit sursei citate.
Comuna Poieni se află la aproximativ o oră și jumătate de Cluj-Napoca. În localitate există peste 600 de spații de cazare, în aproximativ 30 de unități.
Primarul comunei menționează însă că majoritatea turiștilor vin aici doar în timpul weekendurilor sau vara. Dacă zona va fi revitalizată, ar putea atrage turiștii ca un magnet și pentru șederi mai lungi.
4 Comentarii
De " sanatatea " apelor va doare-n cot. Distractia-i pe primul loc si banul sa iasa !
Acum 30 de ani paraurile au fost atat de curate ca puteai sa bei apa din ele. Acum sunt numai " jeguri " curgatoare.
Si aceasta pana va mai fi apa. Mai bine v-ati gandi cum sa economisiti si sa ingrijiti apele ! Daca vremea o va tine tot asa, atunci fara zapada,… Citeste mai departe
Toate lacurile si raurile din Romania sunt pline de sticle sparte si scanduri din care ies cuie. De aia trebuie piscine plutitoare. In Austria si Elvetia lumea pur si simplu face baie in lacuri si rauri, fara prea mare pericol ca ajunge la urgenta cu taietura.
Singura problema e ca orice constructie sub cota de coronament a barajului e ilegala. Dar, statul inchide ochii pentru ca cei care au facut constructiile pe Tarnita sunt bugetari speciali.
@ : Pile si relatii si spagi.