O destinație populară de city-break, foarte apreciată între turiștii români, interzice înghețata seara. Care sunt motivele


Un oraș din Europa, foarte apreciat de turiștii români a decis să interzică vânzare de înghețată după miezul nopții.

Decizia vine dintr-un pachet mai mare de măsuri destinate să le aducă liniște pe timpul nopții locuitorilor din Milano. 

Marco Granelli, viceprimarul pentru securitate publică, a anunțat recent o propunere de interzicere a vanzarii de alimente la pachet, după miezul nopții, în cartierele populare cu viaţă de noapte ale orașului, potivit newsweek.ro

Măsura ar trebui să se aplice pentru 12 zone, inclusiv în districtele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto.

Mai mult aceasta ar uma să fie aplicată și în cele mai centrale părți din Milano,  Corso Como și Corso Garibaldi.

Asociația comercianților italieni este nemulțumită însă și susține că interzicerea comercializării mâncării nu va rezolva problema zgomotului, ci doar va distruge o părticică din cultura italiană. 

Dacă decizia va fi aprobată barurile și restaurantele ar trebui să închidă terasele de la ora 12.30, în timpul săptămânii, și de la 1.30, în weekend. Acest lucru ar aduce pagube semnificative celor din Horeca în Milano. 

Dacă va fi aprobată decizia ar urma să intre în vigoare de luna viitoare, până la începutul lunii noiembrie, fiind vorba de o măsură sezonieră. 

Comentarii Facebook