O comună din Cluj va deveni în curând stațiune balneo-climaterică! Autoritățile vor să se folosească de lacurile sărate din zonă


Imagine cu caracter ilustrativ

Datorită existenței lacurilor sărate și proximității față de Cluj-Napoca, comuna Jucu va deveni în curând o stațiune balneo-climaterică. Centrul balnear va fi edificat pe o suprafață totală de peste 6 hectare în localitatea Jucu de Sus.

Joi, proiectul aflat în etapa elaborării PUZ-ului, va fi prezent pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj.

„Investiția propusă va avea un impact pozitiv atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu și lung, favorizând dezvoltarea întregii zone din acest trup de intravilan. Dată fiind descoperirea resursei naturale de sare și apa sarata în această zonă în cantități mari, amenajarea unui centru balneo-climateric va avea rolul de a atrage turiști în această zonă”, se arată în memoriul justificativ.

Comuna a  obținut deja statutul de comună turistică de interes local pe baza lacurilor sărate pe care le are.

„De când am venit la primărie, m-am străduit să atragem cât mai multe fonduri și din această cauză bugetul a tot crescut. Avem programe, proiecte, Anghel Saligny, avem un contract semnat de 14 milioane lei, diferența o punem noi, până la aproximativ 20 milioane lei, dar de aici încolo vor veni proiectele europene, pentru că PNRR destul de târziu și-a dat drumul.

Vrem să facem în Jucu o stațiune balneo-climaterică, am reușit să intrăm ca și comună turistică de interes local. Avem niște lacuri sărate, am obținut în baza lor titulatura aceasta. Așteptăm fonduri pentru a face stațiunea”, declara primarul Valentin Dorel Pojar pentru ZIUA LIVE. 

Turiștii care vor vizita stațiunea vor avea ocazia să exploreze și casa memorială George Barițiu, care urmează să fie restaurată în acest an.

po.jpeg

Comentarii Facebook