Miercuri 24 Aprilie

VIDEO. Urs surprins de un șofer, alergând liber pe străzi. Autoritățile ridică din umeri din nou, după ce ursul „eluziv” le-a scăpat pentru a doua oară


A reapărut ursul care a cauzat panică la Sibiu, joi, când a fost văzut în zona Aeroportului Internațional. Autoritățile au emis, în acea dimineață, un mesaj Ro-Alert.

Prezența animalului a fost semnalată de un sibian care l-a filmat alergând pe străzile sibiene, în jurul orei 04.00. 

„În zona Cireșica se plimba ursulețul, autoritățile ca de obicei dorm pe banii noștri“, a scris Lucian pe Facebook.

Forțele de ordine au fost mobilizate din nou. La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de jandarmi, „pentru asigurarea măsurilor de protecție”.

„De asemenea, au fost informați reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, iar la fața locului s-a constituit echipa de intervenție, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, a explicat Floriana Pincioiu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

Asemenea verificărilor de joia trecută, din zona aeroportului, autoritățile au transmis că ursul le-a scăpat din nou.

„În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare”, a continuat lt. Floriana Pincioiu.

„Le reamintim cetățenilor că atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, este apelul făcut de lt. Floriana Pincioiu.

Comentarii Facebook