Un pastor ardelean a povestit cum a luat de gât o fată de 12 ani și i-a spus: ”Pentru tine sunt moartea!”


Un pastor controversat din Beiuş, Vladimir Pustan, a spus la un podcast cum a strâns de gât o copilă de 12 ani, după ce fata i-ar fi turnat îngheţată în tenişi.

Pustan a spus că se afla la un restaurant cu familia fetei, venită din străinătate, iar fetița de 12 ani și-a terorizat părinții. ”Stând cu ei la masă la restaurant, tot am vorbit despre domnul Isus Cristos. Ea, de exemplu, tot lua câte o bucată de pâine şi o arunca tot la taică-său în ochi, făcea cocoloşi şi îi dădea la taică-său în cap. Când se plictisea, o lua pe maică-sa şi îi dădea în cap. Eu deja fierbeam, ştii cum fierbe ceaiul în ibricele ruseşti? Amu deja eram ca la desenele animate, sunt taurii ăia care scot aşa pe (nas fum n.r.). Ce-o făcut, mă, spurcăţenia aia? Ea mânca îngheţată. Mi-a băgat globul de îngheţată în tenişi. Ea se tot uita către mine şi zâmbea ca o satană. Când mi-am băgat piciorul în tenis am simţit instantaneu. N-am zis nimic”, a povestit pastorul potrivit Ebihoreanul.

Confruntarea finală a avut loc la parterul localului, unde era baia. Adolescenta s-a dus acolo, iar pastorul să achite nota și s-au întâlnit pe scări. ”Am zis: «mă duc să plătesc». Am coborât pe scări, ea atunci urca scările. Numai noi eram acolo (...) Am apucat-o de gât, am strâns-o tare până s-o bulbucat şi am ridicat-o în sus, pe perete. (...) I-am explicat: «eşti mort»! (...) Tenişii la noi sunt un obiect sfânt şi nu bagi îngheţată. «Aici îţi e sfârşitul», zic. Şi cu asta am terminat. Dacă nu îţi schimbi comportamentul, dacă mă sună tată-tău sau maică-ta şi îmi spune că le faci probleme, vin şi te tranşez bucăţi, tot la kilogram! Deci tre să înţelegi că eu pentru tine-s moartea!”, a mai relatat pastorul că i-ar fi zis copilei.

Pastorul protestant a spus că apoi fata s-a potolit.

Chestionat de jurnaliştii de la Libertatea despre filmarea de pe YouTube, pastorul a dat înapoi: ”Acum nu consider că e corect. Atunci aşa credeam. Eram jucător. Acum sunt spectator. Care vede de 10 ani cum părinţii sunt decăzuţi din drepturi sau duşi prin puşcării pentru că şi-au luat în braţe copiii, gest obscen de altfel și plin de conotaţii sexuale. Sau, Doamne fereşte, au folosit nuiaua când copiii le-au furat verighetele şi le-au dat pe ţigări. Sunt doar un martor tăcut al dezastrului familiei în care ideea de autoritate e necunoscută”, le-a transmis Pustan, marți, jurnaliștilor.

Comentarii Facebook