Joi 8 Decembrie

Un băiat din Bistrița-Năsăud își antrena câinii pentru a ataca alte animale, apoi posta imaginile pe rețelele de socializare


Un tânăr de 18 ani din Bistrița-Năsăud a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii bistrițeni în urma apariției unor imagini pe o rețea socială în care acesta își antrena câinii să atace alte animale, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Astăzi, 25 iulie, în baza probatoriului administrat într-o cauză penală aflată în instrumentarea poliţiştilor Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 18 ani, din Piatra Fântânele. Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 205 din 2004, privind protecţia animalelor”, declară reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în perioada aprilie-iunie 2022, acesta şi-ar fi asmuţit câinii pe care-i deţinea asupra altor câini, provocându-le răni şi suferinţă. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, în urma vizualizării unor imagini video, postate pe o reţea de socializare. Pentru documentarea cauzei, poliţiştii au efectuat şi o percheziţie la locuinţa tânărului, de unde au ridicat mai multe documente relevante pentru caz”, au mai precizat polițiștii bistrițeni. 

Unul dintre câini a fost luat de către Protecția Animalelor

De asemenea, s-a emis un ordin de plasare, unul dintre câinii folosiţi la comiterea infracţiunii fiind preluat şi plasat în adăpost. Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa.

Potrivit legii privind protecţia animalelor, este interzisă folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, iar pedeapsa pentru această infracţiune este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă.


Comentarii Facebook