Un ardelean harnic face mături din nuiele pentru a-și câștiga traiul: ”Aștept toți gospodarii harnici să vină să cumpere” - FOTO


Viorel este un bărbat din Alba, care realizează mături din nuiele și le vinde în piețele din municipiu, pentru a-și câștiga traiul.

Marți, bărbatul a fost în piața din centrul municipiului Alba Iulia, unde a lăsat un braț de mături pentru a fi vândute. Viorel are nevoie de bani, aceasta fiind sursa lui de venit.

O mătură realizată de Viorel costă 20 de lei, iar realizarea unei singure bucăți îi ia bărbatului în jur de o oră: ”Lucrez o oră la o mătură să câștig niște bani. Aștept toți gospodarii harnici să cumpere un lucru de calitate și trainic”, a transmis vârstnicul celor care cred că au nevoie de produsele lui în gospodăriile lor, scrie Ziarul Unirea.

Viorel are o operație de traheostomie și vorbește greu, dar continuă să lucreze la măturile sale și își așteaptă în fiecare marți mușterii în piața agroalimentară din localitate.

Traheostomia este o deschidere (realizată printr-o incizie) prin gât în trahee. O traheostomie deschide căile respiratorii și ajută la respirație.

Comentarii Facebook