Sambata 26 Octombrie

Transalpina, cea mai înaltă șosea din România și una dintre cele mai spectaculoase, se deschide în weekend! -Imagini FOTO MEMORABILE


Vești bune pentru turiști și investitori. Există o mare posibilitate ca din acest weekend să se redeschidă circulația pe Transalpina, cel mai înalt și mai spectaculos drum din România. 

Drumarii au anunțat că au încheiat deszăpezirea pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, au înlocuit indicatoarele care au fost rupte de vânt sau de zăpadă și au fost îndepărtate pietrele de pe carosabil, fiind acum așteptată așteptată o comisie din cadrul Companiei de Drumuri pentru a verifica dacă poate fi redeschisă circulația. 

Specialiștii vor inspecta tot traseul și dacă sunt întrunite toate condițiile de siguranță. Astfel, sunt șanse mari ca Transalpina să fie redeschisă chiar din acest weekend, deoarece nu a fost atât de multă zăpadă ca în alți ani, drumarii urcând utilajele la cota 2.000 încă din aprilie. 

Transalpina - Cel mai înalt drum din România 

Transalpina (DN 67C) este un drum național din Munții Parâng, în Carpații Meridionali și este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). 

Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum montan, este închis pe perioada iernii.

Transalpina străbate patru județe – Gorj, Vâlcea, Sibiu, Alba – traversând Munții Parâng de la sud la nord, altitudinea cea mai mare având-o pe o porțiune de aproximativ 20 de km, în județele Gorj și Vâlcea, unde se prezintă ca o „șosea de creastă", trecând la mică depărtare de vârfurile Dengheru (2.084 m), Păpușa (2.136 m), Urdele (2.228 m), Iezer (2.157 m) și Muntinu (2.062 m).

translpina 1.jpg


transalpina 2.jpg

Comentarii Facebook