Comorile din Apuseni: Cascada La Văioaga este chiar mai frumoasă decât Bigar! Turiștii sunt fascinați de peisajul de basm - FOTO


Cascada La Văioaga din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre cele mai impresionante cascade din Apuseni, ba chiar se crede că este mai frumoasă decât cascada Bigar. 

Cascada Văioaga, datorită frumuseții și măiestriei sale, reușește să atragă, ca un magnet, în fiecare an, turiștii și drumeții care rămân uimiți la vederea acesteia. 

Apa cristalină alunecă vijelios peste pietre și apoi cade într-o perdea îngustă și densă formând la bază un ochi turcoaz de apă limpede. La poalele cascadei agitația se termină, luciul apei ascunzând  adâncimi în care peștii se plimbă liniștiți.

Peisajul este unul de basm, vegetația de pe pietrele calcaroase, apa limpede în care se oglindește cerul, verdele muschiului și al frunzelor, stâncile scunde ce înconjoară firul râului peste care natura a presărat urme verzi și picăturile de apă răcoritoare ce împodobesc atmosfera crează aici un loc special de parcă ai fi fugit din lume într-un loc de basm.

Cascada se află pe drumul care duce spre Cascada Beuşniţa şi Lacul Ochiul Beiului, două dintre cele mai importante atracţii turistice ale Banatului.

Turiştii care au ajuns să o admire au fost fascinaţi de frumuseţea ei, motiv pentru care o consideră una dintre cele mai spectaculoase cascade nu doar din Banat, ci şi din România.

2bf1e900740e4f32403ff0e3603738ac.jpg

ochiul-beiului-beusnita-si-la-vaioaga_02.webp

Comentarii Facebook