Vineri 2 Decembrie

Temperaturi de vară în acest weekend, însă vine frigul. Temperaturile scad cu 10 grade de la o zi la alta!


Vremea va fi instabilă astăzi, cu toate acestea, temperaturile vor depăși 30-31 de grade în mai multe zone ale țării. De duminică însă vine frigul, vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă.

Astăzi, vremea se va menţine caldã pentru sfârşitul lunii septembrie în toatã ţara, chiar deosebit de caldã în jumãtatea de sud-est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în vest, nord-vest şi centru. Local în Crişana şi Maramureş şi izolat în Banat, Transilvania şi la munte vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi punctiform 15...20 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã înaltã, temporar în regiunile vestice, dar şi în timpul averselor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 şi 31 de grade. Dimineaţa local mai ales în centrul ţãrii va mai fi ceaţă. 

Vremea în weekend

Sunt temperaturi tot mai plăcute, iar în a doua jumătate a săptămânii (joi, vineri și în weekend) vor fi cu mult peste ceea ce ar trebui să avem la această dată, la nivelul întregii țării situându-se între 24 și 30 de grade. Vom avea peste 30 de grade vineri și sâmbătă în sud-estul țării, mai exact în Bărăgan, în zona continentală a Dobrogei, în măsura în care, la această dată, ar trebui să avem cam 22 - 23 de grade”, declara meteorologul Meda Andrei, potrivit DCNews, zilele trecute. 

Vremea se răcește de duminică

Se răcește de duminică. La început tot în vest, în nord, în centru, acolo unde este mai rece de regulă, apoi și în celelalte regiuni și vom trece de la o vreme caldă la una rece.

Această răcire înseamnă că vom avea variații termice chiar de 10 grade pentru unele zone, de la o zi la cealaltă, de sâmbătă de exemplu, de la 25-26 de grade în partea de nord a teritoriului, duminică la 17 grade tot în acele zone. 

Răcirea va fi mai lentă în partea de sud-est a țării. Va fi un weekend împărțit în două", a anunțat Alina Șerban, de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), joi, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Comentarii Facebook