Marti 9 August

Sibiul nu scapă de gunoaie. După ce primăria a strâns șase tone de mizerii de pe malul Cibinului în urmă cu două luni, acum e la fel ca înainte - FOTO


În urmă cu două luni primăria municipiului Sibiu strângea de pe malul Cibinului, ca reacție la o serie de avertismente primite din partea Gărzii de Mediu, peste șase tone de gunoaie. Două luni mai târziu, tot în zona cartierului Turnișor, deșeurile se revarsă în valuri în apele râului, scrie Turnul Sfatului.

Un sibian a semnalat publicației sibiene apariția unor nori negri de fum care par să vină de pe malul Cibinului, într-un colț al cartierului Turnișor. Reporterul Turnul Sfatului a vizitat zona semnalată și a descoperit munți de gunoaie.

Prima oprire a fost chiar în spatele Bisericii Filadelfia, tocmai locul de unde municipalitatea a ridicat tonele de gunoaie. Am găsit în spatele bisericii noi deșeuri aruncate, precum o cadă și geamuri sparte. Câțiva metri mai spre râu, există clar urmele unor focuri recente, în care se văd inclusiv resturi din plastic topit și sârme. De asemenea, exact pe malul Cibinului există mari cantități de gunoaie, despre care e greu de spus dacă au rămas de la ultima acțiune de ecologizare sau sunt nou aduse”, scrie Turnul Sfatului.

La nici zece minute de mers pe jos se află strada Orzului, în capătul ei luând naștere o mică așezare nomadă. Câteva colibe din lemn, placaje și bucăți din tablă au fost încropite, din spusele vecinilor acolo trăind un număr fluctuant de persoane, care adesea provoacă scandaluri. În plină zi am găsit doar o femeie cu un bebeluș în brațe, care a refuzat orice formă de dialog. Zona este presărată de urmele a numeroase focuri. Unele par a fi rămășițele arderii vegetației uscate, în cazul altora e greu de precizat ce a ars acolo.


Comentarii Facebook