Miercuri 24 Aprilie

Scandal monstru între poliţiştii din Bihor la aniversarea unui șef de post. Petrecăreții sunt acum anchetați de superiori


Bătaie ca în filme între poliţişti în Bihor! Un scandal a izbucnit la ziua de naştere a unui şef din poliţie unde erau invitate peste 150 de persoane printre care şi politicieni şi oameni de afaceri, la un local din Bihor. Spre dimineaţă, doi dintre petrecăreţi s-au certat, iar acum sunt anchetați de superiori.

Scandalul a început de la discuţii mai aprinse între ajutorul șefului de Post din Lazuri de Beiuș şi un poliţist din localitatea Rieni, judeţul Bihor. Disputa dintre cei doi a început în jurul orei 3:00 noaptea, când, petrecerea la care au fost invitaţi poliţişti, primari, viceprimari, consilieri locali, dar şi oameni de afaceri din zonă, era în plină desfăşurare, potrivit Bihoreanul.

Martorii spun că cei doi protagonişti au început să se certe, apoi să se înjure reciproc, iar în scurt timp, totul a degenerat într-o adevărată încăierare în care s-au împărţit pumni şi picioare. Au existat şi victime colaterale printre invitaţii care au încercat să-i despartă pe bătăuşi.

Potrivit sursei citate inclusiv primarul comunei Cărpinet ar fi fost lovit în timpul altercaţiei. Nimeni nu a reclamat bătaia generală, însă, totuşi, cazul a ajuns în atenţia Inspectoratului de Poliţie Bihor. Există o verificare internă dispusă de conducerea poliţiei pentru că agenţii au încălcat statutul poliţistului care îi obligă să aibă un comportament decent şi în afara programului, astfel încât să nu compromită instituţia din care fac parte şi prestigiul funcţiei.

Bătăuşii au încălcat Statutul poliţistului, care îi obligă la un comportament decent şi în afara programului, pentru a nu „compromite, prin activitatea publică ori privată, prestigiul funcţiei sau al instituţiei din care fac parte”. 

Șeful Inspectoratului a dispus, de urgență, efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, pentru stabilirea cu exactitate a stării de fapt, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a declarat pentru Bihoreanul comisarul-șef Alina Fărcuţa, IPJ Bihor. 

Comentarii Facebook