Satul din Transilvania care a fost declarat unul dintre cele mai frumoase din lume. Te cucerește de la prima vedere


La doar 12 km distanță de municipiul Sibiu se află comuna Rășinari, o adevărată bijuterie a Transilvaniei. Face parte din zona Mărginimii Sibiului, binecunoscută în România datorită brânzei. Dar Rășinariul este celebru și grație oamenilor care s-au născut aici: poetul Octavian Goga și filosoful Emil Cioran. În urma unei competiții realizată de Organizația Mondială a Turismului, denumită Best Stories Villages, satul Rășinari din județul Sibiu a fost desemnat printre cele mai atractive sate turistice din lume.

Localitatea a fost selectată între 130 de candidaturi venite din 57 de state. În prima etapă a concursului derulat pe plan național, 6 state s-au înscris în competiție pentru a obține titlul Best Stories Villages. Candidaturile au fost evaluate de specialiștii din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, în urma unor vizite în fiecare zonă.

f1.jpeg

Conform regulamentului, cele 3 sate care au acumulat cele mai mari punctaje în concurs au fost Rășinari, Biertan din județul Sibiu și Ciocănești din județul Suceava, transmite Agerpres.

Rășinari te cucerește de la prima vedere. Zona este apreciată din punct de vedere turistic pentru frumusețea pitorească, dar și pentru tradițiile și obiceiurile locale, cum ar fi culesul rășinii de brad, îndeletnicire ce a dat și numele frumoasei localități. Casele, înghesuite parcă, dau autenticul zonei. În peisaj apare când și când o căruță plină cu fân, iar oamenii sunt primitori. Dar dincolo de aceste atuuri locale, Rășinari nu rămâne înțepenit într-o imagine idilică a satului românesc. Se adaptează vremurilor, se dezvoltă și o face cu ajutorul banilor europeni.

Foto: Satul Rășinari, Sibiu. Foto: Shutterstock

Comentarii Facebook