S-a prăbușit o cascadă din Ardeal, de o frumusețe unică


Versantul cascadei Clocota, din Geoagiu Băi s-a surpat luni, 14 august, iar roca s-a prăbușit peste treptele de la poalele cascadei, loc, de obicei, plin de turiști.

S-a prăbușit din senin, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Este un fenomen natural, dar care putea avea urmări mai grave. Unii turiști se așează sub cascadă. Eu le-am mai atras atenția că este periculos și că nu ar trebui să fie acolo, dar unii nu ascultă și chiar devin recalcitranți, spune ghidul turistic Claudiu Șimonați din stațiunea Geoagiu Băi”, potrivit albapress.ro. 

cascada5.jpg

Rocile prăbușite sunt formațiuni calcaroase cu calciu și travertin provenite din depunerile aduse de apele termale. Unele s-au format peste rădăcinile unor copaci, peste care curg izvoarele Clocotei. Cu timpul, spune Claudiu Șimonați, apele vor remodela înfățișarea cascadei Clocota.

Zona este acum delimitată pentru că s-ar putea produce și alte surpări.

Unii turiști continuă să se aventureze sub cascadă și se declară nemulțumiți că ”le este interzis accesul” la apă.

Cascada nu este afectată. S-a prăbuşit o mică porţiune formată ca rezultat al unor depuneri calcice pe rădăcinile unor copaci din partea de sus a cascadei, dezvoltându-se ca un fel de stalactite. Este un fenomen natural. Nu se va interveni cu nimic şi credem că, în scurt timp, acestea se vor reface”, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Claudiu Nicolae Şimonaţi, consilier în turism la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Geoagiu Băi.

Comentarii Facebook