Miercuri 1 Februarie

Protest inedit la Târgu Mureș! Un consilier local a adus saci cu gunoi pe treptele Primăriei: „Nu se mai poate aşa!”


Nemulţumit de modul în care Primăria Târgu Mureș gestionează colectarea deşeurilor de o săptămână, un consilier local a adus ieri doi saci cu gunoi chiar pe treptele instituției.

Consilierul local Sergiu Claudiu Maior este indignat deoarece de o săptămână gunoiul nu a fost ridicat din oraş, după schimbarea operatorului de salubritate, şi susţine că va continua să protesteze în acest mod dacă problema nu va fi rezolvată.

În fiecare zi, la ora 17,00 voi duce în faţa primăriei unul sau doi saci de gunoi, până când problema colectării gunoaielor din municipiu va fi rezolvată! Nu se mai poate aşa! Batjocura noii administraţii faţă de cetăţeni, trebuie să înceteze", a postat consilierul local pe Facebook.

În multe zone din Târgu Mureș, gunoaiele nu au fost colectate zile la rând, iar mormanele adunate îi pun în dificultate pe locatarii blocurilor. Și administratorii asociațiilor de proprietari sunt în impas, pentru că nu reușesc să obțină un răspuns clar de la autoritățile locale. Recent a fost schimbat operatorul care se ocupă de colectarea deșeurilor, iar reprezentanții firmei fac apel la răbdare, deși zeci de străzi se pot transforma în focare de infecție. Mai mult, aceștia susțin că au fost luați prin surprindere de cantitatea mare de gunoaie.

Cei din Târgu Mureș au lansat și o petiție online semnată de sute de persoane care cer să le fie înapoiată taxa de salubrizare. În scandalul gunoaielor a fost sesizată și Direcția de Sănătate Publică Mureș. Reprezentanții acesteia au transmis că a fost deschisă o anchetă.

Comentarii Facebook