Prognoză meteo până pe 22 august. Urmează două săptămâni cu fenomene extreme ale vremii


Temperaturile se vor situa în jurul valorii de 30 de grade în mai toate regiunile țării, în următoarele două săptămâni. La munte, aerul va fi mai respirabil, cu temperaturi maxime care vor ajunge la 23 de grade, potrivit prognozei meteo emisă de ANM.

Cum va fi vremea în Transilvania?

Vremea va fi în general călduroasă în primele 3 zilei ale intervalului, când media regională a temperaturilor maxime se va situa peste 30 de grade, apoi la mijlocul săptămânii se va răcori ușor spre valori în medie de 28 de grade. 

În această regiune în perioada 15 – 19 august sunt prognozate maxime ce vor ajunge, în general, la 31 - 32 de grade, iar apoi la începutul ultimei decade de august, tendința va fi de scădere ușoară. Minimele termice nu vor avea variații semnificative, acestea urmând a se încadra între 12 - 15 grade. Se vor semnala ploi de scurtă durată și descărcări electrice, însă probabilitatea ca astfel de fenomene să fie pe arii mai extinse va fi mai ridicată după 19 august.

Cum va fi vremea la munte?

Vremea va fi caldă cu o medie a valorilor maxime pentru întreg spațiul montan de 20 - 23 de grade și minime, în general, între 11 și 14 grade. Valori ușor mai scăzute sunt posibile în 13 și 14 august, când prognoza indică maxime, în medie de 18 - 19 grade și minime în jur de 9 grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi ridicată pe parcursul intervalului, însă ploile se vor semnala pe alocuri, în general, în timpul după-amiezelor.


Comentarii Facebook