Primarul unei localități a cumpărat un aparat de testare antidrog pentru elevii din comună. Ce părere au părinții despre această măsură


Elevii din două școli din județul Bistrița-Năsăud ar putea fi testați antidrog dacă va fi votat proiectul de lege care prevede această măsură de prevenție. 

Edilul comunei Prundu Bârgăului a cumpărat deja un astfel de aparat pe care a dat 20.000 de lei, iar părinții par a fi de acord cu aceste testări. Deocamdată, autoritățile așteaptă să aibă un temei legal pentru o astfel de măsură. 

Cum ar putea fi folosit aparatul antidrog

Aparatul de testare antidrog, cumpărat deja de edil, este asemănător cu cel pe care îl au acum polițiștii în dotare. Acesta ar putea fi folosit în rândul elevilor de la liceull din comună, dar și pentru cei din clasele gimnaziale dacă profesorii observă comportamente neobișnuite

Edilul susține că, deocamdată, a informat părinții despre efectele nocive ale consumului de droguri în rândul adolescenților, dar și despre cum pot sesiza schimbările de comportament ale copiilor. Mai mult, dacă proiectul de lege va fi votat, atunci s-ar putea face aceste testări aleatoriu sau la cerere.

Sunt părinți și ne spun că nu mai pot controla copiii, nu neapărat datorită drogurilor, ci altor probleme. Cu acceptul lor să îi putem verifica pe acești copilași dacă nu au și alte probleme. Aici părinții găsesc un aparat cu care pot să își testeze copiii atunci când ei cred că e nevoie”, a declarat primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan. 

Ce părere au localnicii despre ideea edilului

Normal că ar fi util, că nu ști ce fac copiii după ce ies din casă, oricât îi îngrijim, oricâtă atenție le dăm, după ce intră în anturaje, nu se știe ce se întâmplă, e un lucru destul de bun. Chiar e bine, că la noi la Bistrița e dezastru cu drogurile”, declară un localnic, „Foarte bine, pentru că se întâmplă foarte multe acum la noi și e bine ca să avem de toate. Părinții cred că ar trebui să își sfătuiască copiii”, a mai declarat un bărbat, „E foarte benefic pentru a fi o stare de normalitate, să nu se mai ajungă la probleme grave. S-au extins aceste fenomene, s-au extins peste tot și trebuie cât se poate prevenit”, mai spune un locuitor al localității bistrițene, potrivit StirileProTv. 

Deocamdată, aparatul de testare a fost împrumutat polițiștilor de la secția din comună până când testarea adolescenților la școală va fi posibilă, în mod legal.


Comentarii Facebook