Duminica 28 Aprilie

Prefectul de Maramureș a emis ordinul prin care constată încheierea mandatului lui Cătălin Cherecheș. De azi, nu mai e primarul municipiului Baia Mare


Cătălin Cherecheș nu mai e primar în Baia Mare, după ce Prefectul de Maramureș, Rudolf Stauder, a emis ordinul prin care constată încheierea mandatului său.

„Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situaţiei juridice şi a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii”, arată  un comunicat al Prefecturii. 

Cătălin Cherecheș a fost condamnat 5 ani de închisoare pentru luare de mită şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară. A fost găsit marți seara, în Germania, și urmează să fie adus în țară.

,,Nu-mi dau seama ce a gândit Cherecheș în momentul în care când a plecat. Nu știu, poate e greu să te pui în pielea unuia care crede că nu are șanse să fie judecat corect și complet imparițal, poate e instinctul de conservare. 

Nu-mi dau seama dacă e decizia lui, poate a fost sfătuit să plece. Faptul că a ajuns în Germania și nu alte țări unde alte persoane cu condamnări definitive au ales să se stabilească sunt unele lucruri care par greu de înțeles, dar poate dl. Cherecheș le va lămuri” a declarat Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheș, informează TVR.ro.

,,În 7 decembire avem fixat acel termen de strămutate la ICCJ,  cerere înregistrată anterior pronunțării hotărârii la Curtea de Apel Cluj. Faptul că dl. Cherecheș a plecat nu este un avantaj pentru apărare”, a mai adaugat avocatul primarului din Baia Mare.


Comentarii Facebook