Pârtia Cocoș, din Bistrița, se închide după ce autoritățile au aruncat cinci milioane de euro pe geam


Pârtia Cocoș, unde a fost investită suma de peste cinci milioane de euro, se închide definitiv pentru că nu poate fi folosită mai mult de câteva zile pe an. Eșecul este unul usturător.

Pârtia este amplasată pe un deal de 600 de metri înălțime, la marginea orașului Bistrița, și are o lungime de 1.300 de metri. Pârtia Cocoș a fost inaugurată în 2018 și a funcționat numai 3 zile, pentru că în rest nu este zăpadă. Deși au fost pornite tunurile, pârtia tot nu a putut fi folosită mai mult de două săptămâni pe sezon.

În 2021, pârtia a fost închisă tot anul.

Investiția s-a făcut cu credit, iar acum va fi reconvertită

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, recunoaște că proiectul este un eșec. Pentru a face investiția, municipalitatea a luat un credit de 5 milioane de euro, pentru 20 de ani, la care plătește o rată lună de 10.000 de euro. 

Pârtia mare este un eșec absolut. Am solicitat să mi se pună la dispoziție o documentație pentru amplasarea unei sănii de vară la pârtie. Este o investiție care atrage foarte mulți oameni, am mers, am văzut cum funcționează, ea e un magnet, deci nu am nici cea mai mică emoție că nu va fi rentabilă, va fi aducătoare de venit”, a spus Ioan Turc, primarul municipiului Bistrița, conform stirileprotv.ro.

Oamenii din oraș spun că este nevoie de străzi asfaltate, nu de alte vise care nu sunt rentabile.

Foto: Dealul pe care este pârtia s-a surpat!

Comentarii Facebook