Ninsori, viscol și ploi în weekend. E cod galben și în județul Cluj!


În weekendul 24-27 februarie 2023, vremea va fi la extreme în România. În timp ce în sud vor fi temperaturi mai mari decât normalul acestei perioade și primăvara își intră cu totul în drepturi, în zona montană va continua să ningă și să viscolească.  

ANM a transmis o informare meteorologică de cod galben de ploi, ninsori și viscol începând de vineri 24 februarie, seara, și până luni dimineață.

În intervalul 24 februarie, ora 20 – 27 februarie, ora 12, se vor semnala precipitații însemnate cantitativ, ninsori și intensificări ale vântului. Astfel, în acest weekend, aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara.

galben.jpeg

În timp ce în cea mai mare parte a țării va ploua, la altitudini de peste 1500 m va fi lapoviță și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă.

În acest weekend, se vor acumula peste 60...80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali. Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70...80 km/h și va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50...60 km/h.

Pentru noaptea de vineri spre sâmbătă și prima parte a zilei de sâmbătă, meteorologii au emis un cod galben de ninsori, viscol și ploi însemnate cantitativ. În Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25...40 l/mp, iar izolat vor depăși 50...60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90...100 km/h și va fi viscol.


Comentarii Facebook