Împinsă în fața mașinii de o femeie fără adăpost: ”Cineva a avut grijă de mine și nu m-am trezit sub roțile unei mașini”


O arădeancă a relatat experiența de coșmar pe care a avut-o în timp ce stătea la trecerea de pietoni și o femeie necunoscută a împins-o în fața unei mașini. Șansa a fost că a avut un reflex de ultim moment, care i-a salvat viața.

Unde ne îndreptăm, Dumnezeule mare???

Nici nu știi ce îți aduce ziua și momentul. Să aveți mare grijă la “doamna” din poză care nu e în mințile ei! Stai liniștit la semafor și se trezește o nebună, care nu ar trebui să fie pe stradă, dar la noi până nu se întâmplă o tragedie nu ia nimeni atitudine, să te împingă în drum, când mașinile trec cu viteză. Cineva a avut grijă de mine și nu m-am trezit sub roțile vreunei mașini. Bine că nu a fost și copilul cu mine. Ce să mai zic de spiritul civic??? Așa că ochii în 4, că nu știi de unde vin.

Pe moment, nici nu am realizat ce se putea întâmpla cu adevărat. Abia după ce am ajuns la birou, derulând filmul evenimentului, mi-am dat seama cât de grave puteau fi urmările, dacă m-aș fi dezechilibrat sau nu m-aș fi putut ține suficient de bine pe picioare. Sunt în stare de șoc. Pentru că mașinile veneau cu viteză, iar dacă aș fi căzut ar fi trecut pur și simplu peste mine.

Pe cealaltă parte, la trecerea de pietoni aștepta mai multă lume, chiar și bărbați, dar efectiv nu a intervenit nimeni când s-a făcut verde și femeia a trecut strada. Practic, lumea se uita la mine, mai degrabă. Am reușit să fac niște poze. Dar nu am avut curajul să o abordez. Mi-a fost frică”, a relatat Teodora, pe un grup de Facebook.

Aceasta nu s-a dus la Poliție, pentru că oricum sună degeaba. ”Ajunsă la birou, am povestit colegilor ce mi s-a întâmplat. Unii dintre ei știau despre ea, dar mi-au spus că sun degeaba la Poliție sau la Poliția Locală pentru că nu se întâmplă nimic. Vin, constată, o duc la spital eventual și pe urmă-i dau drumul din nou, pe străzi”, a mai spus aceasta.

Se pare că femeia care a împins-o în fața mașinii are și unele probleme psihice, iar sistemul sanitar din România nu are nicio soluție pentru acești bolnavi, care sunt lăsați liberi și reprezintă un pericol. ”Are un handicap la una dintre mâini de unde şi apelativul după care este cunoscută în mediul contravențional (n.n. – Ciunga). A avut în trecut episoade de comportament necontrolat, motiv pentru care a fost condusă de DGPLA la UPU și la Psihiatrie. Cei de acolo nu o pot ține internată continuu, astfel că ajunge din nou pe străzi. Momentan, nu are nici acte de identitate valabile, dar știm că figura în trecut cu domiciliul în municipiul Sibiu. Din datele pe care le deținem, știm că are copii, dar care au fost abandonați în Maternitate”, spun cei de la Poliția Locală, conform Aradon.ro.

Poliția Arad a identificat-o pe femeia cu probleme psihice: ”La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Arad nu a fost depusă nicio plângere cu privire la incidentul menționat,

Polițiștii Municipiului Arad s-au sesizat din oficiu și au identificat persoana implicată, ca fiind o femeie de 39 de ani, fără adăpost, cunoscută cu afecțiuni psihice, urmând a se lua față de aceasta măsurile legale pentru îndepărtarea oricărui pericol de natura să perturbe ordinea și siguranța publică”.

Comentarii Facebook