Gunoierii de la Supercom, amendați SERIOS pentru că au poluat cu levigat. Nu au anunțat evenimentul, dar tot s-a aflat


Firma de gunoi Supercom a fost aspru amendată de Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, după o poluare cu levigat.

Poluarea cu levigat de la depozitul ecologic de la Bârcea afectează terenurile agricole din zonă, iar sătenii au fost sfătuiți să nu mai facă însămânțarea de primăvară.

Am decis că vom solicita operatorului responsabil  (Supercom-n.r.) să facă investigarea solului cu un laborator acreditat. Prim primării vom avertiza cetățenii, care sunt aceiași de acum doi ani, vor fi identificați de Oficiul Județean de Cadastru, să nu utilizeze terenurile pentru însămânțarea de primăvară și pentru hrănirea animalelor, până la finalizarea analizelor”, a declarat Georgeta Barabaș, director APM Hunedoara.

Se pare că ichidul scurs de la depozitul ecologic a purtat cu el o serie de substanțe toxice, care e posibil să rămână în sol.

Garda de Mediu Hunedoara a aplicat Supercom o amendă de 80 mii lei, pentru poluarea mediului cu ape toxice. Inspectorul șef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Dorel Bretean, a declarat pentru GDD că amenda a fost aplicată astăzi și urmează să fie transmisă operatorului de pe deponeul ecologic.

Poluarea care s-a produs în weekend-ul trecut și a fost anunțată luni dimineață. Nu au sunat cei de la Supercom sau de la ADI Deșeuri, ci o persoană a apelat 112 și a spus că pe pârâul Tâmpa curge ceva, scrie Gazeta de dimineața.

Deponeul ecologic de la Bârcea e parte din Sistemul Integrat de Management al deșeurilor, pentru care s-au cheltuit peste 60 milioane de euro, fonduri europene. Investiția a fost menită să rezolve problema poluării și a deșeurilor de pe raza județului Hunedoara. Numai că poluarea cu levigat din weekend nu este primul incident. La fel s-a întâmplat și în urmă cu doi ani. Tot la început de primăvară.

Comentarii Facebook