Grădină construită de un italian în Transilvania, spectacol de culori pentru români


O grădină construită de un italian după modelul celor aristocrate din Vestul Europei, unică în România, a devenit punct de atracţie pentru turiştii din toate colţurile ţării. Mare parte din arborii plantaţi aici provin din pepinierele din țara noastră, iar obiectele de decor, sunt din rocă vulcanică şi au fost sculptate în Italia. 

Italianul iubește România

La câţiva kilometri de Deva, un italian îndrăgostit de România a reuşit să construiască o adevărată oază de relaxare. Numite "I giardini di Zoe", grădinile se întind pe aproape patru hectare şi, zilele acestea, sunt o explozie de culoare.

Giovani Salvatelli și-a dorit să realizeze o grădină în care oamenii să vină, să vadă, să aprecieze și să învețe ce înseamnă o grădină. Italianul consideră că și grădinăritul este tot un fel de educație: modul în care se plantează plante mici, care mai apoi cresc este modul italianului de face românii să înțeleagă că lucrurile nu se fac de pe o zi pe alta, ci ele se dezvoltă armonios în timp.

Giovanni a muncit la amenajarea acestui loc din anul 2003. Uriaşele grădini se află în apropierea satului hunedorean Banpotoc şi vor rămâne deschise pentru turişti până la începutul lunii decembrie.


Comentarii Facebook