FOTO. Apusul de soare în pădurile din Munții Retezat. Toamna se furișează cu greu în pădurile virgine din Tărâmul cu Ochi Albaştri


Culorile toamnei se aștern agale în Parcul Național Retezat, supranumit Tărâmul cu Ochi Albaştri. Acest nume se datorează multitudinii de lacuri glaciare ce se găsesc în masiv şi care reprezintă aproximativ 38% din totalul de lacuri glaciare ale României.

Deși toamna a pus stăpânire pe zonele montane ale României de zile bune, în Parcul Național Retezat, culorile aurii s-au furișat mai sfios printre verdele pădurilor virgine și a pășunilor alpine de o frumusețe aparte. La început de brumar însă, platforma bluedot.ro ne prezintă mai multe fotografii senzaționale cu Parcul Național Retezat, o splendoare în culorile toamnei.

r1.jpeg

Toamna transformă Parcul Național Retezat într-un ținut de poveste. Pădurile virgine, pășunile alpine de o frumusețe aparte, vârfurile ce depășesc 2 500 m, multitudinea de lacuri glaciare și o biodiversitate aparte, constituie decorul primului parc național al României.

toman.jpeg

Comentarii Facebook