Factură la curent de peste 130.000 de lei, pentru o familie din Sibiu: „Am trimis mai multe petiții, dar nimic nu s-a rezolvat!”


Din ce în ce mai multe persoane se plâng, în ultima vreme, că au primit facturi la energia electrică cu sume exorbitante. Este și cazul familiei Giurgiu, din Sibiu, care s-a ales cu o factură de peste 130.000 de lei. 

130.000, echivalentul a aproximativ 27.000 de euro. Cam atât ar trebui să plătească familia Giurgiu factura de curent, în condițiile în care facturile primite până la acest moment nu depășeau 170-180 de lei. 

Facturi exorbitante la energie electrică

Factura trebuia plătită în luna august a acestui an. Însă capul familiei Giurgiu a făcut mai multe adrese către compania de energie electrică, pentru a ca problema să fie rezolvată. Din păcate, nici până la această oră suma pe care oamenii o au de plătit nu a fost anulată, ci doar li s-a schimbat contorul. Compania susține că totul ar fi pornit de la o eroare dată de contorul de curent. 

Ne-au asigurat că nu este nicio problemă, mai sar contoarele și că această problemă se va corecta. S-a corectat prin emiterea acestei facturi astronomice. Am trimis mai multe petiții către companie, ni s-a comunicat că au fost înaintate, dar nimic nu s-a rezolvat. Noi avem în continuare factura activă pe aplicație și apare că e restantă. Noi nu o să plătim așa ceva”, spune Florin Giurgiu, potrivit Turnul Sfatului. 

factura-exorbitanta-curent-sibiu-florin-giurgiu-725078.jpg

Familia Giurgiu a menționat în adresele trimise către companie că, până la montarea noului contor, facturile lor erau de aproximativ 174 de lei pe lună. Astfel, comportamentul lor din punct de vedere al consumului electric a fost același în ultimii cinci ani, „poate chiar mai redus, punând becuri economice în casă și eliberând etajul, stând doar la parter, două persoane. Nu mai folosim clima, iar încălzirea se face exclusiv pe gaz”.

Din păcate, au trecut deja 40 de zile de când oamenii au sesizat pentru prima dată compania de electricitate. Însă fără niciun răspuns concret. Florin Giurgiu spune că factura apare în continuare activă și că trebuie plătită. 

 Electrica Furnizare verifică facturile atipic de mari. Cei care au probleme pot cere informații AICI 

Comentarii Facebook