Cruzimea față de animale te bagă la închisoare! Ce a pățit un bihorean după ce ce i-a mințit pe polițiștii care i-au găsit câinele ucis


Un bihorean a fost condamnat la închisoare după ce i-a mințit pe polițiștii care i-au găsit câinele spânzurat. Judecătorii din Oradea au făcut dreptate pentru câinele din rasa rottweiler găsit spânzurat în mai 2022, într-o pădure din Sâniob.

Bărbatul care a omorât câinele a fost condamnat, primind o amendă penală, iar proprietarul animalului, care i-a mințit pe polițiști spunând că nu știe ce s-a întâmplat cu câinele, a încasat 6 luni de închisoare, dar cu amânarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, scrie Bihoreanul.

Revoltătoarea situație a ajuns în atenția publicului în august 2022, când polițiștii cereau ajutorul bihorenilor. Biroul pentru Protecția Animalelor Bihor primise încă din luna mai sesizarea că un câine din rasa rottweiler a fost găsit spânzurat, într-o pădure din comuna Sâniob, dar nu aveau indicii despre vinovați. Animalul, un mascul în vârstă de circa 6-7 ani, nu avea microcip, iar proprietarul său nu era de găsit, transmite sursa citată.

După apelul public, Poliția Animalelor Bihor a reușit să avanseze în ancheta penală, iar două săptămâni mai târziu, l-a și reținut pe principalul suspect de uciderea patrupedului, un bărbat în vârstă de 38 de ani din Sâniob. O zi mai târziu, un alt bărbat din aceeași comună, în vârstă de 43 de ani, a fost reținut, pentru mărturie mincinoasă.

Bărbatul de 43 de ani, V.O, era proprietarul câinelui, dar în primăvara anului trecut, l-a dat consăteanului său, bărbatul în vârstă de 38 de ani, I.M. Pe motiv că rottweilerul ar fi încercat să muște o persoană, I.M a decis să-l omoare, faptă comisă cândva între zilele 20 și 23 aprilie 2022. În timpul cercetărilor, polițiștii l-au audiat de două ori pe V.O, dar acesta i-a mințit de fiecare dată, spunând că nu știe nimic despre uciderea câinelui ori despre persoana care ar fi făcut-o. Drept urmare, în decembrie 2022, amândoi bărbații au fost trimiși în judecată, V.O pentru mărturie mincinoasă în formă continuată, iar I.M pentru infracțiunea de ucidere a unui animal cu intenție.

Vineri, Judecătoria Oradea a dat sentința în acest caz, condamnându-i penal pe ambii bărbați. I.M a primit o pedeapsă de 4.500 de lei amendă penală, echivalentul a 150 de zile-amendă, din care s-a scăzut ziua în care a fost reținut, bărbatul rămânând în final cu o amendă de 4.470 lei. De cealaltă parte, V.O a fost condamnat la 6 luni de închisoare, dar aplicarea pedepsei a fost amânată pentru o perioadă de 2 ani.

Comentarii Facebook