Angajații din Primărie puși ca ”sclavii” să facă curat în casa Ștefaniei Ferencz, ”blonda lui Boc” și mâna dreaptă a ministrului de Interne, Lucian Bode


Angajații Primăriei Coroieni ar fi fost puși să facă curat în casa Ștefaniei Ferencz, omul de încredere a lui Emil Boc și al lui Lucian Bode, ministrul de Interne. 

Doamna Ștefania este cunoscută și de blonda lui Boc, a fost consilier al domnului primar de Cluj iar acum este secretar general în Ministerul Afacerilor Interne. O doamnă care, vă spun sincer, ne-a tratat ca pe niște sclavi, fără a ne oferi nici măcar un pahar cu apă”, a declarat Luminița Tămășel Țurcaș, secretar Primăria Coroieni, județul Maramureș, unde Ștefania Ferencz are casă.

Primarul Gavril Ropan este acuzat că a trimis angajatele, iar pe numele lui a fost depusă și o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș.

Primarul comunei Coroieni, pe nume Ropan Gavril, în ziua de 24 august 2022, a dispus unui număr de 8 angajați (secretar general, 2 contabile, managerul de proiecte, referentul agricol, om de serviciu și 2 muncitori) să desfășoare activități de curățenie la casa părintească a dnei Ferencz Ștefania Gabriella – secretar general în cadrul M.A.I.

Precizez că activitatea de curățenie s-a desfășurat între orele 11-16.00, în timpul programului de lucru, timp în care am fost supravegheați în permanență de primar și de dna Ferencz, umilindu-ne să-i spălăm inclusiv grupul sanitar (WC). A doua zi am fost acuzate de furt de bijuterii de către cei doi. Ulterior aceste bijuterii au fost găsite în prezența dnei Ferencz. Acest obicei al primarului este repetat în nenumărate rânduri și pe proprietățile sale. În dovedirea celor afirmate anexez fotografii de la fața locului”, se arată într-un mesaj publicat de vasiledale.ro.

În data de 24 august 2022 dânsul a dispus (primarul, n.r.) să ne deplasăm la aproximativ 200 metri de sediul primăriei la casa părintească a dnei Ferencz și să ajutăm să facă curățenie, spunându-ne că are obligații față de aceasta. Ne-am deplasat la fața locului toți cei 8 angajați care eram prezenți în instituție la ora 10. Dânsa ne-a repartizat pe fiecare la câte un loc din casa respectivă. Eu am fost repartizată la baie, să facem curățenie în baie. Doamna ne supraveghea în permanență. Nu ne-a servit nici cu un pahar cu apă având un caracter foarte distant față de noi. După ce am spălat WC-ul a venit la mine și mi-a spus că nu l-am spălat suficient și mi-a spus să revin asupra lui. Atunci m-am simțit foarte umilită. Și domnul primar a venit acolo, dânsul stătea în curte la umbră. La ora 16 am spus că plecăm că ni s-a terminat programul de lucru”, a declarat secretarul primariei comunei Coroieni, Luminița Tămășel Țurcaș.

324525063_1211353906170815_7433295832401643720_n.jpg

Am recurs la o plângere împotriva primarului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș pentru că a doua zi am fost acuzate de furt de către doamna Ștefania Ferencz și de către domnul primar, pentru că îi lipsesc bijuterii la doamna respectivă. Două angajate mai revoltate am spus că nu se poate, noi nu am furat nimic. Am zis că mergem la fața locului și să vedem în prezența noastră ce lipsește. Acolo au fost găsite, în casă. Sub nicio formă nu a fost niciun furt. Au fost găsite în prezența doamnei. Este inadmisibil ca într-o democrație să se întâmple asemenea lucruri, pentru că suntem plătiți din bani publici. Suntem plătiți să ne îndeplinim atribuțiile de serviciu, nu să facem astfel de servicii în timpul programului de lucru”, a continuat secretarul. ”Vă dați seama că atunci când a aflat m-a făcut în toate felurile. Am și o înregistrare audio cu acest lucru. O spus către angajați să mă ia de brațe și să mă scoată afară din primărie. M-a făcut mincinoasă. Mi-a spus că noi am mers de bună voie, când în realitate eu nici nu o cunosc pe doamna asta. Atunci am văzut-o prima dată. Am făcut și fotografii pentru că m-am gândit că nu o să mă creadă nimeni. Eu am fost chemată la audieri de două ori până în prezent la Poliție. Obiectul reclamației mele este abuz în serviciu”, a continuat angajata Primăriei Coroieni.

Cine este Ștefania Ferencz

Blonda lui Boc”, Stefania Ferencz, a obținut un nou cadou din partea liberalilor care conduc guvernul: prelungirea detașării în postul de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, unul dintre cele mai puternice și influente din guvern. Ministerul este condus de nimeni altul decât Lucian Bode, sălăjeanul care este în relații foarte bune cu influenții liberali clujeni conduși de Emil Boc.

În plus, Stefania Ferencz este și consilier parlamentar la cabinetul lui Lucian Bode, acesta fiind deputat PNL.

Ascensiunea Stefaniei Ferencz de la consilierul lui Emil Boc la demnități publice

Stefania Ferencz, fosta șefă de cabinet a lui Emil Boc în 2001, când actualul primar era deputat, apoi în 2004 a devenit directoarea de cabinet a primarului Emil Boc, iar în 2009 a fost pusă secretar de stat al prim-ministrului Emil Boc, încasează de 20 de ani sume uriașe din funcțiile deținute la stat și în consiliile de administrație ale societăților de stat. Libertatea o compară pe Ștefania Ferencz cu Elena Udrea sau Alina Gorghiu.

Înainte de a ajunge la Ministerul Afacerilor Interne, Stefania Ferencz a fost alături de Lucian Bode la Ministerul Transporturilor. În 2020, când ocupa funcția de consilier al acestuia, Ferencz a încasat 110.000 de lei (circa 10.000 de lei în fiecare lună), dar a fost ”plantată” și în consiliile de administrație ale societăți deținute de stat. 

Ferencz a ajuns în patru consilii de administrație, plătită regește

Ferencz a ajuns în consiliile de administrație de la CIFGA a Eximbank, CA-ul ROMATSA, CA -ul CNAIR şi CA -ul Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR” S.A.

Din Consiliul administraţie de la CIFGA al Eximbank, clujeanca lui Boc a primit aproximativ 258.000 de lei, de la CA -ul CNAIR, circa 93.000 de lei, de la Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Căi Ferate ”CFR”,  86.000 de lei, iar de la CA au ROMATSA, 67.000 de lei, scria în 2021 adevărul.ro.

Din ianuarie 2021, premierul Florin Cîțu a semnat detaşarea consilierului parlamentar Ştefania Gabriella Ferencz în funcţia de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne, pentru o perioadă de şase luni. Ministerul de Interne a fost preluat de Lucian Bode, iar Ştefania Gabriella Ferencz l-a urmat. 

Cariera ”celebrei blonde” continuă în 2022, aceasta fiind detașată în funcția de secretar general al MAI și de către premierul Nicolae Ciucă. 

Cum se apără primarul din Coroieni, județul Maramureș: ”Eu nu am spus către nimeni să meargă. E o chestie de prietenie între femei”

Eu nu sunt în comună, sunt la Cluj. Totul este o diversiune. Doamna secretara a noastră nu este normală! Recurge la tot felul de artificii. Are ea o boală pe mine, ca primar. Nu se subordonează sub nicio culoare și se crede undeva în ceruri, iar noi pe pământ. Eu nu am spus către nimeni să meargă. E o chestie de prietenie între femei. Mie mi s-a cerut o învoire de o oră. Mi se pare să o dau. Nu puteam să refuz. Invoirea se dă și îmi stă în atribuțiile de primar. Nu știu eu nu am fost acolo, deși am văzut că în presă insinuează tot felul de lucruri.

În poze nu îi văd lucrând, ci stând de vorbă. Doamna ministru vine la șase luni acasă și normal când vine își adună prietenele, prietenii. Mi se pare normal să se întâlnească cu tot satul. Se știe cu toată lumea. Acolo au mai fost și alte persoane, din informațiile mele, la discuții. Nu știam unde se merg. Nu am fost acolo, eu am fost prin comună, dar nu am fost acolo. Doamna secretară insinuează și exagerează. Nimeni nu i-a obligat să meargă acolo. Ei au mers acolo la discuții și la întâlnire. Ce s-a întâmplat acolo nu știu.

Eu am primit un telefon: domn primar ne lăsați o oră libere. Am spus da. Nu am întrebat unde. Sunt om serios și nu fabulez. Nici măcar nu au fost 8. Au fost patru fete. Exagerează și cu numărul. Toate prieteni de-ale doamnei ministru și vecine. Sunt vecine, poartă în poartă. Înțelegeți. Eu o cunosc pe doamna ministru suntem dintr-un sat atât de mic, un sat în care se cunosc și găinile între ele. Corect că ne-am cunoscut și politic, și consăteni. O știu de copil mic. Am fost prieteni de familie cu tatăl ei, cu mama ei. Am fost consăteni.

Ceea ce v-am spus e real și timpul o va dovedi. Totul o înscenare. Doamna secretară are ceva personal cu mine. Sunt conflicte pentru doamna secretară nu își face treaba la serviciu, și face ce vrea ea și nu ascultă ordinele pentru că ea nu se consideră supusă la nimeni și pe acest fond normal am mai avut câteva conflicte. Și ea face toate acestea sub formă de răzbunare. Dânsa ca să își arate cornițele, să își arate puterile recurge la chestii din astea. Eu până acum nu am fost citat pentru a fi audiat”, a declarat Gavril Ropan, primarul comunei Coroieni, pentru sursa citată.

eacc1f8c-680b-4f9a-9b74-5a6f8a52ac46.jpg

Comentarii Facebook