Luni 6 Februarie

Alba Iulia, la un pas de stare de alertă. Mormane de gunoaie zac pe străzi, neridicate de câteva zile


Pericol pentru sănătatea oamenilor din Alba Iulia din cauza gunoiului neridicat. Sunt tone de deșeuri care zac de câteva zile lângă ghena de gunoi. DSP Alba a transmis un avertisment autorităților responsabile de colectarea gunoiului.

Tomboarenele sunt goale, oamenii vin și fără pic de bun simț aruncă lângă”, spune un locuitor al orașului.

În Alba Iulia, oamenii sunt nevoiți să se plimbe printre gunoaie din cauza resturilor menajere care nu au mai fost ridicate de câteva zile. Sunt deșeuri aruncate la voia întâmplării lângă ghenă, iar localnicii stau cu ferestrele închise, pentru a nu intra și în case mirosul de gunoi.

Lipsă de interes. Focar permanent de infecție”, localnicii susțin că gunoiul nu a mai fost ridicat de 4 zile.

Direcția de Sănătate Publică face apel la autorități să ia cât mai repede măsuri.

Dacă aceste gunoaie nu vor fi ridicate corespunzător și cu frecvența prevăzută în contracte și legislatie, riscăm să avem focare de infecție pe raza municipiului Alba Iulia și să fie afectată sănătatea populației”, spune Alexandru Sinea, director DSP Alba: 

Cu toate că situația pare scăpată de sub control, primarul din Alba Iulia dă asigurări că va rezolva problema gunoiului. Edilul spune că totul se întâmplă în contextul în care noul operator nu are semnate contracte cu beneficiarii finali, iar sarcina de a continua colectarea gunoiului menajer de la populație cade în mod exclusiv pe umerii actualului operator.


Comentarii Facebook