Duminica 28 Aprilie

7 nuntași din Alba au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară! Au mâncat mezeluri din Cluj


30 de persoane au participat la o petrecere de cununie, la Ocoliș, județul Alba, duminică noaptea. 7 dintre nuntași au ajuns la Spitalul Municipal Turda acuzând stări de rău, după ce ar fi consumat alimente la petrecere, 4 dintre aceștia fiind internați.

DSP Alba a demarat o anchetă epidemiologică pentru a preleva probe din mâncarea servită, cât şi de pe mâinile personalului care a manipulat alimentele. 

În urma investigațiilor a fost constat faptul că unele produse erau infectate cu stafilococ auriu. O parte din mezelurile consumate de nuntași au fost achiziționate din Cluj.

"S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locaţia desfăşurării evenimentului, ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe judeţe (mezelurile din Cluj şi Bacău, brânzeturile din Harghita) şi adusă porţionată şi ambalată la pensiune. Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezenţa stafilococului coagulazo pozitiv", anunță DSP Alba.

A fost aplicată o amendă contravenţională proprietarului, în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor şi a normelor igienico-sanitare în vigoare. Mai mult, DSVSA Alba i-a aplicat organizatorului și o amendă de 1.200 de lei.

Se pare că nici alți nuntași n-au avut noroc, astfel 13 persoane de la alt eveniment organizat în aceeași seara la Alba au ajuns și ele la spital, din același motiv.


Comentarii Facebook