Vineri 13 Decembrie

Fost patron al unei farmacii din Cluj-Napoca, acuzat că și-a terorizat soția după ce a prins-o că-l înșală: „M-a mușcat de nas”


Un fost patron al unei farmacii din Cluj-Napoca a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în formă continuată. Sentința a fost pronunțată la sfârșitul acestei săptămâni de magistrații de la Curtea de Apel Cluj. 

Bărbatul este acuzat că și-a terorizat soția, după ce a aflat că-l înșală. Cei doi au împreună trei copii, iar în momentul agresiunilor se aflau în proces de divorț. 

Potrivit rechizitoriului, la data de 10 martie 2019, în timp ce se aflau în locuința comună din Cluj-Napoca, bărbatul și-a prins soția cu o mână de maxilar și a strâns-o, împingând-o peste patul din încăpere, în timp ce aceasta îl ținea în brațe pe fiul lor minor în vârstă de 2 ani.

În momentul în care femeia a încercat să iasă din cameră pentru a chema ajutoare, bărbatul a împins-o din nou, spre interiorul încăperii, iar persoana vătămată s-a lovit cu spatele de clanța ușii de acces în dormitor. Apoi, a strâns-o cu putere de brațe pentru a o împiedica să părăsească locuința. Femeia a declarat în fața instanței următoarele: „atunci în luna martie, arăt că m-a mușcat de nas și m-a strâns de braţe”.

După ce a reuşit să plece din casă, femeia s-a dus la locuința fratelui său, căruia i-a spus că a fost agresată de soțul său. Fratele femeii a sunat la 112 și a solicitat sprijinul organelor de poliție, arătând faptul că bărbatul este agresiv şi provoacă scandal.

Dorind să discute cu inculpatul, martorul s-a deplasat la imobilul unde locuia persoana vătămată cu inculpatul, inculpatul a deschis uşa locuinţei şi a început sa strige: ”Tu sa iesi afara, nu ai ce căuta aici, iesi afara din curte!”, apoi, a ieşit cu un levier în mână şi îl tot gesticula spre el, în timp ce îl ţinea în braţe pe copilul cel mic, astfel că martorul a solicitat sprijinul organelor de poliţie, susţinând că inculpatul ameninţă cu moartea, că are o rangă”, au reținut magistrații.

Polițiștii care au intervenit la fața locului nu au putut discuta cu agresorul, pentru că acesta se încuiase în casă și a refuzat să deschidă ușa. 

Potrivit certificatului medico-legal, în urma agresiunilor suferite la data de 10 martie 2019, femeia a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.  

Agresiunile au continuat

La data de 14 iulie 2019, în jurul orei 14:00, în timp ce femeia se afla în baia locuinței, soțul ei a intrat peste ea și, pe fondul unei discuții contradictorii cu privire la copiii lor minori, a început să o scuipe și să îi adreseze cuvinte jignitoare, precum „javră împuțită, jegoasă, du-te dracului”, a prins-o de mâna stângă, a strâns-o şi, apoi, a împins-o cu cealaltă mână de zona feței, îmbrâncind-o.

Femeia a fugit și de această dată la casa fratelui său, care a fotografiat cu telefonul mobil urmele de agresiune de pe braț, din zona feței și de la nivelul coastei din partea stângă. Revenind la locuința comună, persoana vătămată a sunat la 112, solicitând un echipaj de poliție, care a purtat o discuție cu bărbatul.

Ulterior, victima l-a luat pe fiul cel mare cu ea și a plecat la părinții ei, cărora le-a povestit prin ce a trecut. Apoi, însoţită de ambii părinţi, s-a întors la locuinţa comună, pentru a-i lua şi pe ceilalţi doi copii.

Ajunși la locuință, a izbucnit un conflict verbal între persoana vătămată, părinții acesteia și agresor, fiind solicitat, din nou, sprijinul organelor de poliție.

Potrivit certificatului medico-legal, acţiunile bărbatului din data de 14 iulie 2019, i-au provocat persoanei vătămate leziuni traumatice ce au necesitat, pentru vindecare, un număr de 1-2 zile de îngrijiri medicale.

Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au stabilit că nu au niciun motiv să se îndoiască de  sinceritatea persoanei vătămate sau a martorilor, care l-au descris pe bărbat ca fiind „o persoană dominatoare, agresivă, conflictuală, iar înregistrările audio pe care persoana vătămată le-a depus la dosarul cauzei confirmă atitudinea necorespunzătoare a inculpatului la adresa persoanei vătămate”. 

Mai mult, un fost angajat al farmaciei pe care a deţinut-o bărbatul l-a catalogat pe acesta ca fiind „o persoană manipulatoare, care trece foarte uşor de la o stare la alta”. 

În fața instanței, fostul patron de farmacie a relatat că a fost provocat de soția sa. În realitate, el ar fi vrut numai să se răzbune pe femeie pentru că l-a înșelat. 

Înregistrările audio pe care persoana vătămată le-a prezentat organelor de cercetare penală nu au fost contestate de inculpat, acesta doar susţinând că a fost provocat de soţia sa. Deci, nu există niciun element care să susţină o atare stare de fapt.
Dimpotrivă, se poate observa că persoana vătămată doreşte să evite o situaţie conflictuală, pentru a nu-şi traumatiza copiii, obligându-i să asculte lucruri total nepotrivite pentru vârsta lor (precum modalitatea în care mama lor îi cerea amantului să facă sex cu ea, cum a rămas însărcinată, a făcut un copil cu amantul şi a avortat, cum mamei lor i se adresează apelative precum „târfă”, „tâmpită”), dar inculpatul nu cedează, nu este interesat de consecinţele pe care conduita sa le-ar putea avea, ci continuă, din dorinţa de a o răni pe persoana vătămată, de a o pedepsi şi înjosi”, au reținut magistrații. 

Comentarii Facebook