Topul județelor cu cei mai mulți milionari. Vezi care e cel mai bogat clujean



Publicația Capital a realizat topul județelor cu cei mai muți milionari în euro din ROmânia, iar pe primul loc se află București și Ilfov, însă, în acest an, averea celor 109 milionar a scăzut cu mai mult de jumătate față de 2012, ajungând de la 4,42 miliarde de euro, la doar 2,1 miliarde.

După București și Iflov, Constanța este județul care generează cei mai mulți milionari, excepție făcând județul Teleorman, de unde este cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, ce are o avere estimată la 1,7 miliarde de euro, adică mai mult decât întreaga avere cumulat a milionarilor din Constanța.

 



Constanța rămâne unul dintre cele mai bogate zone din țară tocmai datorită portului și ieșirii la mare. Nu întâmplător, nouă dintre cei 23 de bogați ai Constanței au businessul de bază sau o parte importantă a acestuia legat de industria navală, informează Capital.ro.

Clujul se clasează pe locul opt, cu un număr de 19 milionar, a căror avere cumulată ajunge la 515,5 milioane de euro. Potrivit publicației, cel mai bogat clujean este Ștefan Vuza, cu o avere de 66 milioane de euro.

La polul opus, cele mai sărace județe din țară sunt Hunedoara, Călărași, Suceava, Botoșani și Giurgiu.

Comentarii Facebook