Zeci de polițiști, din Spania și România, asigură paza la campionatul EUROBASKET 2017


Zeci de polițiști vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a Campionatului European de Baschet Masculin Seniori, care are loc în perioada 31 august - 7 septembrie la Cluj-Napoca.

Pe durata evenimentului sportiv, poliţişti din cadrul Poliţiei Naţionale Spaniole fac echipă cu poliţiştii clujeni, colaborare menită să aducă un plus de siguranţă competiţiei europene”, informează IPJ Cluj.


Pe durata evenimentului sportiv, trei poliţişti spanioli - 2 reprezentanţi ai Poliţiei Naţionale Spaniole și atașatul spaniol de interne, asigură sprijin operaţional autorităţilor poliţieneşti române. Aceştia sunt integraţi în dispozitivul de ordine publică constituit la nivelul inspectoratului.

Premergător evenimentului, poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale, însoţiţi de câini specializaţi în detectarea de explozivi, au efectuat controale amănunţite pentru prevenirea amplasării de materiale explozive, descoperirea şi neutralizarea acestora.

Poliţiştii controlează fiecare autovehicul care pătrunde în zona de desfăşurare a evenimentului pentru a preveni introducerea unor materiale, obiecte interzise, care ar putea să afecteze buna desfăşurare a competiţiei.

Poliţiştii de ordine publică sunt organizaţi în patrule mobile şi fixe în zona Sălii Polivalente, în zonele de adunare a suporterilor şi a celor adiacente. Aceştia sunt pregătiţi să răspundă cu promptitudine solicitărilor participanţilor sau în situaţii de urgenţă.

Poliţiştii rutieri sunt prezenţi în zonele de desfăşurare a competiţiei pentru fluidizarea traficului rutier şi îndrumarea participanţilor la trafic. Pe perioada derulării evenimentului, au fost instituite restricţii de circulaţie pe Aleea Stadionului.

Poliţiştii recomandă celor care urmează să participe la campionat să evite implicarea în orice fel de conflict şi să nu răspundă provocărilor!

Comentarii Facebook