Marti 16 August

VIDEO - Fanii echipei din Turcia, Fenerbahce, au scandat numele lui Putin pentru a-i enerva pe ucrainenii de la Dinamo Kiev. Lucescu s-a răzbunat


Mircea Lucescu s-a calificat cu Dinamo Kiev în turul trei preliminar al UEFA Champions League, după o victorie dramatică pe terenul celor de la Fenerbahce.

Dinamo Kiev a obţinut calificarea după prelungiri, golul victoriei fiind marcat de Karavaev în minutul 114. Fanii lui Fenerbahce au creat o atmosferă incendiară şi au făcut tot posibilul pentru ca echipa lor să se califice. Suporterii turci au mers însă dincolo de orice limite şi, nemulţumiţi de scor, au început să scandeze numele preşedintelui Rusiei Vladimir Putin care în urmă cu mai bine de cinci luni dădea ordinul de invadare a Ucrainei. „Răzbunarea” antrenorului român a venit în momentul în care i-a eliminat pe turci din turul preliminar al UEFA Champions League. 

Turcii au început aceste scandări revoltătoare imediat după golul lui Vitaliy Buyalskyi din minutul 57. Primii care au reacţionat în urma acestui moment scandalos au fost tot turcii, cei care au urmărit meciul din faţa televizoarelor. „Fanii lui Fenerbahce au adăugat un lucru nou la lunga tradiție de mizerii. Îl sprijină pe Putin, cel care a comis un masacru în Ucraina și care a ucis 33 de soldați turci în Siria. E punctul de minim istoric pentru fotbalul din Turcia”, a scris un fan turc pe reţelele de socializare. „Mi-e rușine că trăiesc în aceeași țară cu susținătorii lui Fenerbahce. Mii de oameni au strigat numele lui Putin în timpul unui meci”, a scris un alt suporter.

Mircea Lucescu, antrenorul român al lui Dinamo Kiev, este o adevărată legendă în Turcia. Tehnicianul român în vârstă de 76 de ani a scris istorie pe banca celor de la Galatasaray sau Beşiktaş şi a antrenat chiar şi naţionala Turciei. Singurul mare club din Turcia pe care românul nu l-a antrenat este Fenerbahce, notează observator.


Comentarii Facebook