Vești bune pentru Simona Halep! Substanța interzisă depistată la test chiar ar fi fost ingerată accidental


Simona Halep a reputat o victorie de etapă în lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. 

LADF – Agenția franceză de toxicologie și farmacologie a confirmat că substanța Roxadustat ar fi ajuns corpul sportivei printr-un supliment. 

Cristian Jura, judecător român de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a confirmat că Simona Halep a ingerat un „supliment alimentar contaminat”.

”Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a spus judecătorul român al Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, citat de prosport.ro.

Procedural, urmează mai multe etape: O audiere provizorie organizată în fața Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului.

În această etapă este posibilă ridicarea suspendării provizorii a sportivei ținând cont de dovezile că a ingerat un supliment contaminat. Dar aș face o precizare importantă, așa cum este posibilă ridicarea suspendării provizorii, la fel de bine ea poate fi menținută, depinde foarte mult de probatoriu;

Urmează procedura pe fond care se va judeca în fața Sport Resolutions de la Londra. Aici solicitările vor fi făcute în funcție de ce s-a decis în cadrul primei audieri. Abia acum sportiva își poate demonstra nevinovăția.

O ultimă etapă, s-ar putea desfășura în fața Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv TAS de la Lausanne, în condițiile în care sportiva nu este mulțumită de decizia celor de la Sport Resolutions”.

Simona Halep a spus, după ce a fost depistată pozitiv, că este distrusă.

Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numită Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, este mesajul transmis de Simona Halep la momentul respectiv.

Comentarii Facebook