Veste BOMBĂ pentru Lionel Messi


Lionel Messi tocmai a fost anunţat de FIFA că a devenit cel mai bun marcator într-un an calendaristic, cu 86 de reuşite, când un cotidian spaniol i-a spulberat bucuria.

Argentineanul a  fost anunţat că la depăşit pe Gerd Muller, care a marcat 85 de goluri în 1972, când cotidianul spaniol AS a lansat bomba: tot în 1972, zambianul Godfrey Chitalu a înscris 107 goluri.

În 1972, Godfrey Chitalu juca la formţia de primă ligă din ţara natală Kabwe Warriors, când a marcat de 107 ori în prima divizie din Zambia, în Cupa Zambiei, în Cupa Campionilor Africii ţi în meciurile jucate de naţionala ţării sale, fiind singurul fotbalist din lume care a trecut de 100 de goluri într-un an, potrivit Realitatea.

FIFA nu a vrut să recunoască recordul zambianului care la depăşit pe Muller, pentru că Forul era axat spre glorificarea performanţelor fotbalului european, iar imaginea lui Muller avea un impact mult mai mare pe plan mondial.

Godfrey Chitalu rămâne şi astăzi cel mai bun marcator din istoria naţionalei Zambiei, cu 78 de goluri, la mare distanţă de ocupantul locului secund.

Născut în 1947, zambianul a decedat în mod tragic în 1993, atunci când era antrenorul naţionalei ţării sale. Înaintea partidei contra Senegalului, în 27 aprilie, avionul care îi transporta delegaţia zambiană, s-a prăbuşit în mare şi toţi cei 30 de pasageri, printre care şi Chitalu, şi-au pierdut viaţa.

Comentarii Facebook