Universitatea Cluj, eșec la Craiova. Oltenii au învins cu 1-0, după ce au dominat meciul contra clujenilor


Echipa pregătită de Eugen Neagoe a pierdut pe terenul oltenilor, scorul final fiind de 1-0, în runda cu numărul 17 din sezonul regulat al Superligii.

Gazdele au preluat iniațiativa încă din start, au dominat la capitolul posesie și au încercat să avanseze spre poarta oaspeților. În schimb, echipa clujeană a făcut un pressing agresiv în primele minute și a sperat să forțeze o greșeală a oltenilor. Prima situație periculoasă a partidei a avut loc în minutul 19, când Baiaram a reluat slab, pe direcția lui Iliev.

Șase minute mai târziu, jucătorul de la CS U Craiova a fost faultat în careu de Briceag, iar centralul a dictat penalty după ce a consultat reluările pe monitorul VAR (25). Iliev s-a dovedit a fi inspirat în fața lui Mitrea și a reușit să pareze lovitura de pedeapsă (28). Imediat, oltenii au avut o nouă mare ocazie, iar mai întâi goalkeeper-ul bulgar a salvat în fața lui Rivaldinho, iar mai apoi brazilianul nu a reușit să reia în plasă din apropiere (30).

Într-unul dintre puține momente în care clujenii au fost prezenți în jumătatea adversă, Filip putea profita de o eroare a defensivei Craiovei, dar balonul a ieșit în afara terenului (33). Bic a încercat și el o execuție din marginea careului (44), însă Universitatea Cluj a încheiat repriza fără șut pe poartă, scorul pauzei fiind 0-0.

Partida s-a desfășurat după același scenariu și după revenirea de la cabine. Craiovenii s-au instalat în jumătatea „Șepcilor roșii” și au încercat să prindă pe picior greșit apărarea oaspete. În cele din urmă, barajul defensiv pus la punct de Neagoe a cedat, iar Crețu a înscris cu o lovitură de cap (60).

Replica Universității Cluj s-a lăsat așteptată, chiar și după ce antrenorul „studenților” a trimis forțe proaspete în teren, Remacle și Hofman. Cei doi au încercat să facă pressing, însă au fost singuri de cele mai multe ori. În plus, oltenii au aglomerat rapid zona centrală, de fiecare dată când „Șepcile roșii” au avut șansa de a construi o acțiune ofensivă.

Echipa clujeană nu a reușit până la final să înscrie golul egalizator, ba mai mult a rămas și în 10 oameni, după ce Alex Chipciu a încasat al doilea cartonaș galben în prelungirile partidei. Astfel, trupa lui Neagoe a fost învinsă de CS U Craiova, scor 1-0.

Sursa foto: gsp.ro

Comentarii Facebook