Universitatea Cluj anunță primul transfer al verii. Un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 se va alătura „studenților”


FC Universitatea Cluj a anunțat primul transfer al verii, pentru întărirea lotului înainte de meciurile tari din Liga 1. „U” l-a transferat pe Andrei Pițian (26 de ani), un fundaș central cu peste 120 de meciuri în Liga 1 și cu prezențe în cupele europene.

Deși reunirea lotului va avea loc într-o săptămână, iar primul antrenament al verii este programat în data de 14 iunie, „U” pare să decidă mai greu formația finală pentru meciurile din Liga 1.  

Crescut de centrul de copii și juniori de la Pandurii Târgu Jiu, Andrei Pițian a făcut pasul spre prima echipă a echipei gorjene în sezonul 2013/2014, pe când avea doar 17 ani. Al doilea meci jucat pentru Pandurii Târgu Jiu a fost chiar în competițiile europene, intrând pe teren în duelul din grupele Europa League cu Dnipro. În ediția de campionat 2015/2016, Andrei a fost printre oamenii de bază din echipa gorjenilor care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului în clasament. 

A jucat din nou în preliminariile Europa League alături de Pandurii Târgu Jiu la începutul sezonului 2016/2017, fiind integralist în returul dublei cu Maccabi Tel Aviv. După trei ani și jumătate alături de Pandurii, Andrei Pițian a făcut pasul spre Astra Giurgiu în pauza de iarnă a sezonului 2016/2017. La finalul acelui sezon, fundașul central a schimbat campionatul, semnând cu Apollon Limassol din Cipru. Pentru ciprioți a bifat prezențe în grupele Europa League, în timp ce în campionatul intern s-a bătut pentru titlu până în ultima etapă, scrie fcucluj.ro 

A revenit în România la FC Botoșani, iar după un sezon petrecut la echipa moldavă a ajuns la Chindia Târgoviște, unde a fost om de bază cu 19 meciuri jucate în ediția de campionat 2019/2020. A fost titular în defensivă și în următorul an, purtând banderola de căpitan în șase partide. În total, în acel sezon a fost utilizat în 35 de partide în toate competițiile. La începutul sezonului recent încheiat a schimbat echipa, fiind transferat de FC Argeș. A strâns 12 prezențe în tricoul piteștenilor în turul campionatului, după care s-a întors la Chindia Târgoviște, unde a evoluat până în vară, notează sursa citată. 

pitan.jpeg

Comentarii Facebook