Un culturist s-a forțat înaintea unui concurs din Dej și a fost internat la spital. Ce s-a întâmplat?

 

Un culturist de 22 de ani din Baia Mare a ajuns la spital, sâmbătă, 21 septembrie, după ce i s-a făcut rău înaintea unui concurs care avea loc la Sala Sporturilor din Dej.

 

Petru Visovan s-a simțit rău, i s-a blocat musculatura și prezenta simptomele unei deshidratării severe. 

 

S-a sunat la 112, iar la fata locului s-a deplasat o ambulanta cu medic care l-a transportat la Spitalul din Dej. In momentul de fata i se administreaza tratament si este tinut sub observatie, dar din pacate pentru el, medicii nu ii recomanda sa intre astazi in concurs, scrie dejeanul.ro.

 

Înaintea concursurilor, culturiștii urmează diete draconice pentru a pierde țesut adipos și unii se deshidratează foarte mult. Toate aceste lucruri crează un stres asupra organismului, care cedează.

 

Culturistul Petru Visovan a fost suspectat de folosirea unor substanțe interzise, în 2011, de Agenția Națională Anti-Doping.

 

Agentia Nationala Anti-Doping trimisese o notificare Federatiei Romane de Culturism in 17 iunie, in care se specifica ca, in urma controlului doping efectuat la Campionatul National de juniori de la Slobozia, in data de 5 iunie 2011, rezultatul analitic al probei sportivului baimarean indica un nivel al testosteronului peste limita maxima admisa, invitatia presedintelui ANAD, Graziela Elena Vajiala, fiind sa fie luate ”masurile necesare”, dat fiind ca Visovan urma sa participe la Campionatele Europene de juniori de la Madrid, in perioada 24-27 iunie. Un concurs continental la care Petru Visovan a evoluat la culturism, categoria pana in 75 kg, ocupand locul 4, scria, în 2011, presa din Baia Mare.

Comentarii Facebook