Un clujean este campion mondial la MMA Kempo. Ionuț Petru a câștigat AURUL și apoi bronzul accidentat - FOTO

 

Clujeanul Ionuț Petru Szentgyorgyi a reușit să câștige medalia de aur la categoria 65 de kg, de la Campionatul Mondial de MM Kempo de la Budapesta.

Clujeanul a luat aurul la proba de submission, dar și două medalii de bronz la knockdown și full kempo.

 

Ionuț Petru are 20 de ani și a început sportul cu lupte libere, a continuat cu Jujitsu, iar acum practică MMA. La jujitsu este antrenat de Mircea Cubleșan, centură neagră, și cel mai bun antrenor din România. 

 

Sportivul originar din Jucu s-a mutat la Cluj-Napoca în urmă cu circa 4 luni pentru a se putea antrena mai bine. ”Fac trei antrenamente pe zi, câteodată 4. Fac alergpri dimineața, am program de forță, box la Club Box Arena, apoi merg la un program special pentru forță la cauciururi și fac seara iarăși box, iar de la box merg la lupte sparinguri, la jujitsu.

 

M-am mutat de la Jucu la Cluj și acum sunt sprijinit de familie pentru a mă putea antrena. Din păcate nu am bani petru suplimente și alte lucruri care m-ar ajuta, dar dacă voi mai câștiga concursuri sper să mă vadă sponsorii”, a povestit Ionuț.

 

Antrenorul clujean Mircea Cubleșan, campion mondial la Kempo - FOTO

 

Clujeanul este legitimat la clubul Lupii Albaștri București, de la Federația de Kempo, dar se antrenează la Cluj-Napoca, la Box Arena și BPT Brazilian Power Team. 

 

La Campionatul mondial de MMA Kempo de la Budapesta a făcut senzație. A câștigat joi, 24 aprilie, medalia de aur, iar vineri a luat bronzul la knockdown, unde s-a și accidentat la gleznă, dar a concurat așa sâmbătă, reușind să câștige bronzul și la proba de full kempo.

 

Visul lui este ajungă în UFA. Ar fi primul român care ar lupta în cușca octogonală. 

 

Îmi doresc să ajung campion mondial la UFC. Vreau să concurez în competițiile inferioare UFC și să câștig. Sunt competiții dure precum Bellator MMA sau Team Spartan Mixed Martial Arts. Dacă ajungi să câștigi acolo, atunci poți să fii invitat în UFC. Idolul meu din cușcă este Anderson ”The Spider” Silva, care a concurat până la 40 de ani”, a adăugat Ionuț Petry. 

 

Comentarii Facebook