U Cluj si FCC au donat 13.400 de lei pentru proiecte sportive si burse! banii provin din Fondul "U pentru Cluj"


Trei proiecte sportive si cinci tineri sportivi sunt sustinuti cu burse, in valoare totala de 13.400 lei, din Fondul "U pentru Cluj", constituit in urma vanzarii a 24 de tricouri de colectie cu sigla U Cluj.

Tricourile au fost purtate de "studenti" la meciul inaugural de pe Cluj Arena contra echipei Kuban Krasnodar.

"Cele trei proiecte finantate in urma primei campanii de atragere de fonduri derulate de FCC in parteneriat cu FC Universitatea Cluj au fost propuse de Centrul si Clubul Sportiv Lamont (valoare grant: 3.000 de lei), Liceul pentru Deficienti de Vedere (valoare grant: 3.000 de lei) si Asociatia pentru Turism Activ Cluj (ATAC; valoare grant: 2.400 lei).

Astfel, cu sprijinul obtinut din Fondul "U pentru Cluj", Centrul Lamont va implementa un proiect de formare a unei echipe de inotatori alcatuite din sase tineri cu dizabilitati. Astfel, elevii vor avea acces la un cadru in care sunt motivati sa atinga performanta printr-un sport care ii stimuleaza si mentine sanatosi. 

La randul lor, cu suportul financiar acordat de FCC, elevii Liceului pentru Deficienti de Vedere se vor  antrena in cadrul unei echipe de torbal – un sport stimulant pentru dezvoltarea capacitatii de orientare in spatiu, reactia la stimuli sonori si viteza de reactie – si vor putea participa la competitii de profil.

Echipa ATAC a primit finantare pentru a crea un cadru care sa le permita tinerilor sub 18 ani practicarea escaladei, o disciplina sportiva ce presupune folosirea procedeelor specifice cataratorilor in ascensiunea terenurilor cu grad mare de inclinatie. Astfel, cel putin 22 de tineri vor avea acces la spatii de antrenament si echipamente.

Celor trei proiecte li se adauga cinci bursieri – trei inotatori din Lotul Paralimpic Roman, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, respectiv doua alergatoare de la Liceul cu Profil Sportiv din Cluj, in varsta de 14, respectiv 15 ani. Cunatumul total al fiecarei burse este de 1.000 de lei", au precizat reprezentantii Fundatiei pentru Comunitate Cluj si cei ai U Cluj.

 

Tricourile in editie limitata purtate de jucatorii U Cluj in meciul contra Kuban, scoase la licitatie! Ce spune Niculescu VIDEO

 

"Le multumim suporterilor si prietenilor U care s-au implicat in prima etapa de strangere de fonduri in cadrul ‘U pentru Cluj’ si ii invitam sa ne urmareasca in continuare si sa ne ramana alaturi. Le vom oferi un cadru in care sa imbine pasiunea cu dorinta de a contribui la o schimbare prin gesturi simple, cumparand produse de pe magazinul online www.ucluj.ro, un procent din vanzarea acestora urmand sa fie directionat spre fond", a spus Calin Hintea, presedintele FC Universitatea Cluj.

 

"Sustinand proiectele propuse de Centrul Lamont si de Liceul pentru Deficienti de Vedere, avem oportunitatea sa incurajam dezvoltarea unor domenii sportive si a unor tineri care de obicei nu sunt luati in calcul atunci cand vorbim de performanta", a declarat si Mariana Salagean, manager granturi in cadrul Fundatiei Comunitare Cluj.

 

20.500 de lei s-au adunat in "Fondul U pentru Cluj". Vezi cine va beneficia de acesti bani

Comentarii Facebook