20.500 de lei s-au adunat in "Fondul U pentru Cluj". Vezi cine va beneficia de acesti bani


Primul concurs de finantare din "Fondul U pentru Cluj" a fost lansat astazi de catre Fundatia Comunitara Cluj (FCC) si Universitatea Cluj.

Suma totala adunata in urma licitatiei online de tricouri de colectie, derulata pe platforma www.upentrucluj.ro in intervalul 11 octombrie si 30 noiembrie 2011 se ridica la 20.500 de lei.

"Incurajam aplicatiile dintr-o diversitate de domenii sportive si ne-am propus sa stimulam si sa sustinem performanta in randul copiilor si tinerilor, oferindu-le sansa sa isi urmeze pasiunea si aptitudinile de la varste fragede. Bursele si granturile vor acoperi atat costuri de achizitie de echipamente si materiale sportive, cat si de participare la competitii sportive nationale si internationale", a declarat Mariana Salagean, manager de granturi in cadrul Fundatiei Comunitare Cluj.

De banii adunati vor beneficia copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani care sunt sportivi, respectiv scolile, asociatiile si  cluburile cu profil sportiv. Fundatia Umanitara Cluj va acorda intre sase si noua burse, in valoare de cel mult 1.000 lei de persoana si va sustine financiar pana la trei proiecte de maxim 3.000 lei fiecare.

"Alaturi de Fundatia Comunitara Cluj, FC Universitatea Cluj va derula in continuare activitati de atragere de resurse in cadrul Fondului „U pentru Cluj” in trei directii pe care le-am identificat impreuna: sport si sanatate, sport si educatie si veteranii sportului clujean. Astfel ca, in perspectiva, ne propunem sa oferim burse de recuperare prin sport si sa sustinem proiecte orientate spre stil de viata sanatos si preventie, sa acordam finantare pentru initiativele centrate pe recuperare scolara, dar si alocatii destinate seniorilor sportului", a declarat Calin Hintea, presedintele Universitatii Cluj.

Formularele de aplicare si descrierea programului pot fi descarcate de pe www.upentrucluj.ro, valoarea fondului de finantare fiind de 16.400 lei. Dosarele pot fi trimise prin posta sau direct la sediul FCC Cluj-Napoca, de pe strada Closca, nr. 6, ap. 2, pana in 31 ianuarie 2012.

Comentarii Facebook