U Cluj si CFR Cluj cheama Primaria Cluj-Napoca sa cumpere mai multe actiuni


Consiliile de administratie ale cluburilor U Cluj si CFR Cluj si-au majorat capitalul social cu 4 milioane de lei, respectiv 4,5 milioane si cheama Consiliul Local Cluj-Napoca sa contribuie financiar pentru a-si pastra actiunile.

O solicitare similara a fost dezbatuta in Consiliul Local si in luna aprilie, dar nu s-a luat nicio decizie pentru ca legea nu permitea ca muncipalitatea sa investeasca in doua cluburi de fotbal in acelasi timp, dar acum legea este pe cale sa fie schimbata. 

"Avand in vedere costurile semnificative pentru desfasurarea activitatii sportive a societatii la un inalt nivel competitional, dar si necesitatea dezvoltarii si intretinerii bazei materiale pentru a putea mentine nivelul ridicat al performantelor sportive revenim la cererea adresata anterior si solicitam Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca, in calitate de actionar al SCS Fotbal Club CFR 1907 Cluj, sa aprobe sustinerea activitatii societatii prin majorarea aportului sau in numerar la capitalul social prin subscrierea si varsarea pana la finele anului curent a sumei 4.500.000 RON", a scris Iuliu Muresan, presedintele CA al CFR Cluj, in adresa trimisa Consiliului Local.

CFR Cluj si-a majorat capitalul social de la 94.692.700 de lei la 99.192.700 de lei prin emiterea unui numar de 45.000.000 de actiuni nominative cu o valoare de 0,1 lei. Dreptul de subscriere se acorda in mod exclusiv Consiliului Local Cluj-Napoca.

Printr-o alta adresa trimisa de F.C. Universitatea Cluj S.A., actionarii comunica forului local ca membrii CA "au decis majorarea capitalului social cu 4.000.000 de lei, prin emiterea unui numar de 40.000.000 de actiuni, avand o valoare nominala de 0,1 lei. Pana la momentul de fata majoritatea actionarilor subscrisei si-au manifestat intentia de a subscrie, respectiv de a renunta la subscriere, astfel incat suntem in masura sa va comunicam ca aveti posibilitatea de a subscrie actiunile emise in cunatumul maxim al sumei de 1.000.000 RON".

Proiectul de hotarare care va fi supus votului consilierilor locali prevede ca cele doua cluburi vor fi ajutate cu suma de cate un milion de lei, iar banii vot fi convertiti in actiuni.

Consiliul Local Cluj-Napoca detine in acest moment 10,8% din actiunile U Cluj si 0.7% din cele ale CFR Cluj.

Comentarii Facebook