”U” Cluj scapă de o nouă depunctare la ”masa verde”Vești bune pentru Universitatea Cluj, după ce LPF a răspund cererii clubului ACS Poli Timişoara, care a solicitat forului să se autosesizeze în cazul folosirii lui Marius Martac de către „U” Cluj, în partida directă.

Liga a anunţat că nu sunt îndeplinite condiţiile regulamentare pentru sesizarea din oficiu a forului. Mai mult, în adresa semnată de către coordonatorul departamentului de competiţii, Paul Alexandru Mincu, se arată că clubul bănăţean trebuia să depună o contestaţie scrisă în raportul de arbitraj, potrivit reprezentanților ”U” Cluj.

Excepţia de la această regulă (a depunerii contestaţiei – n.n.) o constituie sesizarea din oficiu potrivit art. 26.2 din ROAF, însă cazurile pentru care o astfel de sesizare poate fi formulată de LPF sunt expres şi limitativ prevăzute de regulament. Astfel, potrivit art. 26.2 din ROAF, LPF se poate sesiza din oficiu numai dacă în cauză este vorba despre jucători care au evoluat în stare de suspendare, iar această suspendare să fi survenit ca urmare a cumului de cartonaşe galbene sau în urma unei decizii pronunţate de comisia competentă, pentru nerespectarea dispoziţiilor privind numărul maxim de jucători extracomunitari şi a numărului minim de jucători formaţi la nivel naţional înscrişi în raportul de arbitraj. Situaţia relatată de dvs. Nu se circumscrie niciunuia dintre motivele arătate de art. 26.2 din ROAF, întrucât (...) Jucătorul Martac Marius Mădălin nu a evoluat în stare de suspendare ca urmare a cumului de cartonaşe şi nici datorită vreunei decizii a comisiei competente (decizia comisiei competente la care se referă articolul este decizia instanţei disciplinare prin care se pronunţă o sancţiune de suspendare împotriva jucătorului) (...) Hotărârea Comisiei de Recurs din data de 24.04.2014 nu are ca obiect aplicarea unei sancţiuni de suspendare a jucătorului Martac Marius Mădălin şi nici nu a survenit înaintea jocului dvs. din data de 21.04.2014”, se precizează în răspunsul primit de la Liga Profesionistă de Fotbal, înaintat clubului ACS Poli, şi comunicat Universităţii Cluj.

”U” Cluj a învins în fața echipei ACS Poli Timișoara cu scorul de 2-1, iar momentan se clasează pe locul 10 în campionat.

Comentarii Facebook