U Cluj a depus plângere împotriva Clinceniului. Se caută promovarea cu orice preț


Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că U Cluj a depus o sesizare în cazul Academicii Clinceni, care va fi adăugată ”dosarului deja deschis”, scrie news.ro.

Academica Clinceni are probleme pentru că este o echipă satelit a FCSB, iar Gigi Becali a recunoscut că plătea salariile. Ba mai mult, sunt 9 jucători împrumutaţi de la FCSB la Clinceni. Comisia de Disciplină anchetează tocmai aceste legături. 

În luna aprilie, Gigi Becali a spus că nepotul său, Vasile Geambazi, i-a sponsorizat pe cei de la Academica Clinceni cu bani, dar numai pentru salariile jucătorilor împrumutați de la FCSB. Becali a spus că nu are nicio legătură cu cei de la Clinceni. ”Eu nu controlez Clinceniul, nici acum, nici dacă promovează. Habar nu am cine e antrenorul. Vasile Geambazi a dat jucătorii mai talentați acolo ca să-i promovăm. A mai sponsorizat cu niște bani, pentru a plăti salariile jucătorilor mei.

Dacă vor promova - la revedere, păi, ce, mie îmi trebuie belele? Eu nu am investit acolo bani, eu am plătit salariile jucătorilor mei. Din sezonul viitor, dacă vor jucători, să le plătească salariile. Dacă văd că se interpretează, nu le mai dau niciun jucător, le dau la alte echipe”, spunea Gigi Becali, la Fotbal Club, de la Digi Sport. Problema este că regulamentul FRF interzice ca acționarul unei echipe să achite salariile alteia.

Academica Clinceni a obținut licența pentru Liga 1, dar este cercetată relația cu Gigi Becali. 

Nicio persoană fizică nu poate controla sau influența mai mult de un club, un astfel de control sau influență însemnând capacitatea de a exercita prin orice mijloace o influență decisivă asupra hotărârilor clubului”, arată articolul 3.3 din Regulamentul FRF privind Organizarea Activității Fotbalistice.

Comentarii Facebook