U Cluj a anulat acreditarile jurnalistilor de la Gazeta Sporturilor


Clubul Universitatea Cluj a anuntat ca a anulat acreditarile jurnalistilor Gazetei Sporturilor la meciurile "Sepcilor rosii" de pe teren propriu.

De asemenea, acestora le va fi interzis accesul "la evenimentele organizate de catre club. Din pacate, jurnalistii mai sus mentionati continua sa publice informatii care incearca sa creeze o stare de tensiune in sanul echipei, mai ales inaintea unor partide importante, la fel cum s-a intamplat si in turul campionatului", se arata intr-un comunicat de presa al U Cluj.

Scandalul a izbucnit in urma publicarii unui articol cu titlul "U Cluj isi demoralizeaza jucatorii inaintea meciului cu Steaua - Autodistrugere inainte de derby!".

"In primul rand, in articolul mai sus mentionat se sugereaza ca 'unul dintre conducatorii Universitatii, sub protectia anonimatului' ar fi facut o declaratie cu privire la subiectul materialului. INFORMATIA ESTE FALSA, deoarece nimeni din conducerea clubului nu a oferit vreo declaratie in acest sens. Mai mult, conducerea clubului, staff-ul tehnic si jucatorii sunt in 'Silenzio stampa' (si respecta aceasta decizie!) inca din dimineata zilei de 8 martie, lucru care anuleaza veridicitatea informatiei publicate de Gazeta Sporturilor.

In al doilea rand, tenta care i se da articolului mai sus mentionat nu este una potrivita. Jucatorii stiu despre sanctiunile financiare si au fost amendati la sfarsitul anului trecut, conform regulamentului de ordine interioara, cu sume care nu se apropie nicidecum de procentele de 10% si 15% din contracte, asa cum s-a scris in Gazeta Sporturilor, doar ca ratificarea acestor sanctiuni de catre Liga Profesionista de Fotbal, conform regulamentelor sportive in vigoare, a fost facuta abia acum. Sanctiunile aplicate jucatorilor sunt pentru cartonase galbene incasate in turul de campionat si care nu au fost luate in folosul echipei, cum ar fi: pentru proteste la deciziile arbitrilor, pentru bruscarea adversarilor, pentru lovirea mingii dupa fluierul arbitrului sau pentru parasirea terenului de joc fara incuviintarea arbitrului. De asemenea, amenzile pentru doi jucatori sunt pentru cartonasele rosii primite in turul campionatului, fara a fi incasate in folosul echipei, cum ar fi: pentru comportare violenta sau lovire violenta. Subliniem faptul ca jucatorii au fost amendati cu sume cuprinse intre 200 de euro si 1.600 de euro, adica cifre deloc apropiate de cele mentionate in articol", au mai precizat oficialii echipei clujene.

U Cluj urmeaza sa intalneasca Steaua, luni, 12 martie, de la ora 19.00, pe Cluj Arena.

Comentarii Facebook