U BT i-a transferat pe Patrick Richard și Rareş Uţă


U-Banca Transilvania a bifat două transferuri, aducându-i pe Patrick Richard şi Rareş Uţă.

Richard este un fundaş exploziv, care măsoară 1.93 m, fiind născut în oraşul Lafayette din statul american Louisiana. Patrick a absolvit colegiul McNeese State, însă nu a fost ales în draft-ul NBA din 2012. Chiar şi aşa, baschetbalistul a făcut parte din lotul celor de la Detroit Pistons în NBA Summer League, apoi a ajuns la Iowa Energy, în fosta D-League.

Pentru Richard, primul contract semnat în afara graniţelor Statelor Unite a fost în Australia, la formaţia Sandringham Sabres. Sportivul a îmbrăcat maioul acestei formaţii în 24 de partide de campionat, strângând medii de 18.5 puncte, 6.4 recuperări şi 2.1 pase decisive.

Ulterior, Patrick a bătut palma cu gruparea olandeză Matrixx Magixx, pe care a ajutat-o cu statistici de 15.3 puncte, 4.9 recuperări, 2.7 pase decisive şi 1.4 intercepţii. De altfel, trebuie precizat faptul că Richard are prezenţe în cele mai puternice ligi din Europa. Drept dovadă, a evoluat în Franţa, la Champagne Châlons-Reims Basket, şi a izbutit medii de 9.6 puncte, 2.9 recuperări şi 2.1 assist-uri.

Acesta a petrecut sezonul 2017-2018 în Spania, la Joventut Badalona. În 32 de apariţii în Liga Endesa, fundaşul a contabilizat statistici de 11.3 puncte, 3.2 recuperări şi 1.3 intercepţii. După ce a mai bifat o stagiune în Australia, Richard a revenit pe “Bătrânul Continent” şi a activat în primul eşalon italian, la Pallacanestro Reggiana, cunoscută şi sub numele de Reggio Emilia.

În schimb, Rareş Uţă reprezintă unul dintre cei mai importanţi tineri baschetbalişti români, urmând a fi o variantă perfectă pentru regula U23. Născut la Târgu Mureş, Rareş va împlini 22 de ani pe data de 24 decembrie. El măsoară 2.12 m şi a fost crescut de renumita grupare spaniolă Unicaja Malaga.

Rareş a plecat din ţară în 2012 şi a jucat la nivel profesionist numai în Spania. Astfel, el a făcut pasul spre prima echipă a celor de la Malaga, bifând chiar patru prezenţe în Euroliga masculină. Totodată, Uţă a mai trecut pe la CB Clinicas Rincon Malaga, Coviran Granada sau C.B. Valladolid.

Ultima dată, Rareş a jucat la Zornotzka Saskibaloi Taldea, în LEB Oro, unul dintre eşaloanele inferioare din Spania. În 10 meciuri, centrul a totalizat statistici de 5.3 puncte şi 4.8 recuperări.  

Comentarii Facebook