U-Banca Transilvania obține o super victorie cu Hapoel Holon, în Cupele Europene - VIDEO


U BT a obținut o super victorie cu Hapoel Holon, în Cupele Europene. 

La pauză am vorbit despre identitatea noastră’’, acestea au cuvintele lui Mihai Silvășan, la conferința de presă de la finalul încleștării dramatice cu Hapoel Holon. La capătul unei partide ce a necesitat două reprize de prelungiri, U-Banca Transilvania i-a răpus pe israelieni cu 106-101. Antrenorul nostru s-a referit la pauza meciului ca fiind momentul care a întors soarta disputei. Ar fi greu de crezut acest lucru, luând în calcul faptul că pe teren s-a dat o luptă dârză pentru fiecare minge. Hapoel ne-a condus cu 24-17 după primul sfert, apoi a intrat la cabine sub adăpostul a nouă lungimi, 46-37. Jucătorii au strâns rândurile și au revenit pe parchet mult mai motivați, în special în defensivă. În primul rând, apărarea s-a axat în jurul lui Michale Kyser, care și-a pierdut din strălucire față de jocul tur. Ulterior, ardelenii au acoperit terenul și nu le-au mai permis oponenților să arunce de la mare distanță. În atac, U-Banca Transilvania a izbutit un parțial de 10-0 și a preluat conducerea, 47-46. La finalizare s-a aflat Andrija Stipanović, servit de Brandon Brown. 

De altfel, Stipe a impresionat prin dăruire și a contribuit cu puncte în spațiul de trei secunde. S-a mers cap la cap până în ultimul minut al timpului regulamentar. Atunci a început un duel al luneștilor între Guy Pnini și Patrick Richard. Israelianul a îngropat-o triplă pentru 83-79, cu 50 de secunde rămase. Totul părea pierdut, dar Richard a scuturat plasa din spatele semicercului și ne-a ajutat să intrăm în prelungiri. Scenariul s-a repetat, Pnini a trimis o nouă minge în coș de la trei puncte, însă Richard a răspuns imediat. În plus, am gestionat perfect ultimele faze și am repurtat una dintre cele mai frumoase victorii europene.

Este o victorie incredibilă. Nu ne-am descurcat prea bine în prima repriză, când am primit puncte multe. La pauză ne-am hotărât să jucăm mai agresiv. Astfel am reușit să intrăm în meci. Nu ne-am pierdut speranța, Patrick Richard a înscris acele coșuri vitale și am câștigat. Suntem foarte fericiți. Cred că din calificări și până în prezent am arătat un baschet foarte bun, suntem un grup unit și mă simt mândru să fac parte dintr-o asemenea echipă. Nu este corect să fim singura echipă din Europa care joacă fără suporteri. Cred că am fi cu 30% mai puternici alături de ei în tribune. Din fericire, am câștigat acum și vrem să continuăm această călătorie frumoasă”, a spus la finalul meciului Andrija Stipanović, jucătorul U-Banca Transilvania.

Vreau să felicit echipa pentru caracterul arătat pe teren. Am început slab, nu așa vrem să jucăm. Ne-am trezit în sfertul trei și am revenit. Cred că acolo am început să credem că putem să câștigăm. Am avut și aruncări norocoase, dar acesta este baschetul. Patrick Richard nu este la primele meciuri în care izbutește astfel de aruncări Drumul nostru continuă, ne gândim doar la următorul meci, nicidecum la calificare. Vrem să fim concentrați în continuare. La pauză am vorbit despre identitatea noastră. În prima repriză am lăsat 46 de puncte, ceea ce nu este deloc ok. Le-am permis să arunce deschis de la linia de trei puncte. Împreună am hotărât să fim mai agresivi, am încercat cu anumite capcane să câștigăm mingi. Așa am fost mai aproape de ei și am câștigat acest meci. Am vorbit la pauză și despre atitudinea de pe bancă. S-a produs o schimbare și mă bucur că am arătat ca o echipă unită. Până la urmă, acest lucru ne-a adus victoria”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-Banca Transilvania. 

Foto: U-BT / Facebook

Comentarii Facebook