Joi 30 Iunie

U Banca Transilvania a obținut prima victorie în Basketball Champions League - VIDEO


U-Banca Transilvania a început cu o victorie grupa din Basketball Champions League. Clujenii au învins-o pe Darüşşafaka, scor 66-60, în meciul de marți, de la BT Arena.

Formația clujeană s-a lovit de numeroase probleme de lot în ultima perioadă. În plus, Will Cherry, noul fundaș, nu a putut fi trecut pe foaia de joc, din cauza unei probleme medicale. Astfel, Giordan Watson a redebutat cu succes la U-Banca Transilvania. Accidentat, Watson a efectuat doar un antrenament cu colegii săi, înaintea duelui istoric cu turcii. Miza confruntării și-a spus cuvântul, iar elevii lui Mihai Silvășan au dat peste o defensivă sufocantă a turcilor. Am cedat numeroase posesii, însă nu am pierdut controlul disputei, deși tabela indica 14-21 la finalul primului sfert. Patrick Richard și Elijah Stewart s-au evidențiat în ofensivă, așa că am pus umărul la un parțial de 8-0 și am preluat conducerea la pauză, 32-31, notează site-ul clubului.

Încleștarea s-a desfășurat sub semnul echilibrului și după pauză. Elevii lui Mihai Silvășan au arătat spirit de luptă și s-au luptat cu îndârjire sub panou. Andrija Stipanović, Dustin Hogue și Stefan Birčević au izbutit recuperări vitale în economia jocului, pe când Stewart a învins apărarea celor de la Darüşşafaka. Am beneficiat inclusiv de 11 puncte pe tabelă, 61-50, moment în care formația din Istanbul nu a mai putut emite pretenții.

Antrenorul clujenilor, Mihai Silvășan, a declarat că ”a fost un joc încâlcit din toate punctele de vedere. În primul sfert am avut 9 mingi pierdute. Parcă am jucat cu frâna de mână trasă. Pe parcurs ne-am revenit puțin și ne-am luptat mult mai bine. Am avut faze reușite în atac. Apărarea a făcut diferența, ne-am luptat foarte mult. Am învins această echipă la recuperări, ceea ce nu este puțin lucru. Ei sunt una dintre echipele puternice din Turcia. Țin să îl felicit pe Giordan Watson, el vine după un singur antrenament împreună cu echipa. Nu a mai jucat un meci oficial din luna iunie și nici nu s-a mai antrenat din acea perioadă, decât individual. Ne-a dat 15 minute bune și ne-a ajutat să învingem. Will Cherry nu și-a trecut vizita medicală, are ceva probleme la inimă și am fost nevoiți să îl introducem pe Giordan în teren. A arătat caracter și ne-a ajutat mult. Eu nu o să caracterizez acest rezultat drept istoric. Ne bucurăm că suntem aici și ne dorim să ne calificăm mai departe. Dacă ne mulțumim cu o singură victorie, nu vom reuși să mergem mai departe. Ne bucurăm de baschetul din Champions League și cred că am demonstrat că avem un cuvânt de spus în competiție”. 

Comentarii Facebook