Trei sportive din lotul național de judo, depistate pozitiv cu COVID-19 la Cluj


Un număr de 22 de sportivi din cadrul loturilor naționale de judo au fost confirmați pozitiv cu noul coronavirus, în urma testărilor efectate marţi seara la Braşov şi Cluj-Napoca.

Astfel, la Cluj-Napoca, unde se pregăteşte lotul feminin, au apărut alte două cazuri, după cel al sportivei Elena Stere.

"În această seară au sosit testele făcute la Braşov de băieţi şi la Cluj de fete. Din loturile masculine, cei 16 depistaţi pozitiv iniţial au fost reconfirmaţi, în plus alţi trei sportivi au rezultate pozitive. Iar la fete, în afara cazului Elenei Stere, au mai fost depistate pozitiv alte două sportive din lotul de cadete. La senioare nu avem niciun caz pozitiv. În total sunt 19 băieţi şi 3 fete", a declarat pentru AGERPRES directorul departamentului internaţional din cadrul Federaţiei Române de Judo, Eduard Zgorcea.

Iniţial, în urma primelor teste efectuate, fuseseră depistaţi pozitiv la coronavirus 16 băieţi şi o fată.

Oficialul FRJ a precizat că sportivii din lotul masculin se află la spitalul CFR din Braşov, în momentul depistării lor aflându-se în cantonament centralizat în Poiana Braşov: "Băieţii sunt la spitalul CFR din Braşov, vor sta 48 de ore, să vadă cum se simt şi în funcţie de asta se va lua o decizie. Dar toţi se simt bine, nu au complicaţii, şi la băieţi şi la fete".

În urma testărilor efectuate au fost depistaţi pozitiv şi 3 membri ai staff-ului tehnic, printre care şi secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Gheorghe Savu.


Comentarii Facebook